Турецька компанія Baykar добудує завод в Україні за два роки

11:44, 28.10.2022
Турецька компанія Baykar добудує завод в Україні за два роки

Халук Байрактар, генеральний директор турецького виробника безпілотників Baykar, позує перед інтерв’ю Reuters на оборонній та аерокосмічній виставці SAHA EXPO в Стамбулі, Туреччина, 27 жовтня 2022 р. (Фото: REUTERS/Umit Bektas)

Baykar Makina, турецька компанія планує завершити будівництво виробничого заводу в Україні за два роки.

 

Як інформує УМ, про це заявив виконавчий директор Халук Байрактар повідомило 28 жовтня агенство Reuters.

 

Він розповів, що плани з будівництва просуваються, незважаючи на деякі перешкоди, створені вторгненням Росії.

 

"Наш план реалізується. Зараз у нас є архітектурний проект. Фаза детального проектування закінчена. І ми будемо рухатися власне до будівництва... протягом двох років ми хотіли б це закінчити", – сказав Байрактар.

 

 

Агентство зазначає, що Україна займає важливе місце в ланцюжку поставок Baykar, особливо що стосується нового важкого безпілотника Akinci та безпілотним винищувачем Kizilelma, або Golden Apple, які зараз розробляються. Обидва використовують українські двигуни від "Мотор Січ" та "Івченко-Прогрес".

 

Нагадаємо, що гендиректор компанії Baykar Makina Халук Байрактар планує у майбутньому виробляти в Україні безпілотні винищувачі Bayraktar Kizilelma, а також безпілотники Bayraktar TB2 та Bayraktar Akinci.

 

Будівництво заводу з виробництва ударних безпілотників Bayraktar турецької компанії Baykar може тривати декілька місяців, запустити його планують у 2023 році.

 

Турецька компанія Baykar – виробник ударних безпілотних апаратів Bayraktar – вже зареєструвалась в Україні та придбала земельну ділянку для будівництва.

 

У лютому Україна й Туреччина під час зустрічі президентів у Києві підписали угоду, яка розширює виробництво безпілотних літальних апаратів турецької компанії "Байкар" в Україні.

 

Директор турецького виробника безпілотників Baykar Халук Байрактар і директор фонду "Повернись живим" Тарас Чмут підписали у Стамбулі меморандум про подальше партнерство.

 

Як повідомляла УМ, в Кремлі обіцяють знищити майбутній український завод Bayraktar.