Ексголова Нацбанку Кирило Шевченко оголошений у розшук

14:11, 24.10.2022
Ексголова Нацбанку Кирило Шевченко оголошений у розшук

Троє співробітників Укргазбанку, серед яких ексголова Нацбанку Кирило Шевченко, оголошені в розшук (Фото НАБУ)

Троє посадовців «Укргазбанку», які причетні до розкрадання понад 200 млн грн, були оголошені в розшук Національним антикорупційним бюро, серед яких – ексголова Нацбанку Кирило Шевченко.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба НАБУ

 

«Йдеться про ексголову правління "Укргазбанку", одного з заступників "Укргазбанку" та заступника директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами цієї держустанови»,– зазначили у Бюро.

 

У відомстві пояснили, що про підозру їм повідомили ще на початку жовтня, однак в спеціальному порядку, бо місцеперебування цих осіб (серед яких Денис Чернишов та Олена Хмеленко) було невідоме.

 

Відтоді підозрювані ігнорували виклики до слідчого, через що їх було оголошено в розшук.

 

Як відомо, вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо завдання понад 206 мільйонів гривень збитків "Укргазбанку" у виглядітримання під вартою.

 

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомилипро підозру у протизаконних діях голові Національного банку Кирилу Шевченку у період його керівництва "Укргазбанком".

 

Також підозру у розкраданні 206 млн грн державного банку повідомили ще чотирьом основним фігурантам даного злочину, серед яких колишні та чинні високопосадовці банківських установ.

 

Як повідомляла УМ, ексголова НБУ Кирило Шевченко заявив, що не був зручним головою Нацбанку,  і під час свого перебування на посаді зазнавав політичного тиску.