російський енергетичний шантаж не вплинув на допомогу США Україні – Байден

14:14, 19.09.2022
російський енергетичний шантаж не вплинув на допомогу США Україні – Байден

Байден переконаний, що Сполучені Штати знаходяться в кращій формі, особливо стосовно росії. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден вважає, що керівництву росії не вдалося змусити Сполучені Штати припинити допомагати Україні, використовуючи тиск на країни Заходу цінами на енергоносії.

 

Як інформує Україна молода, про це Байден заявив в інтерв'ю американському виданню CBS News.

 

«Ми, Сполучені Штати, знаходимося в кращій формі, ніж будь-хто інший, особливо стосовно росії. Але... він (президент росії володимир путін, - Ред.) намагався зробити це (тиснути на США за допомогою цін на енергоносії) деякий час. Але в нього не вийшло», - сказав господар Білого дому.

 

Відповідаючи на питання "чи перемагає Україна у війні з росією" пан Байден зазначив, що Україна завдяки значній допомозі союзників, а також рішучості та хоробрості своїх Збройних сил не програє війну, а здобуває успіхи в певних областях.

 

«Перемога у війні в Україні означає повне витіснення росії з України та визнання суверенітету. Вони перемагають росію. росія виявилася не такою компетентною та здібною як багато хто думав. Але виграти війну? Руйнування котрі це наносить, та громадяни, невинні люди гинуть. Дуже важко вважати це перемогою», - сказав президент США.

 

Нагадаємо, раніше в Пентагоні заявили, що зс рф нездатні досягти цілей, які перед ними поставило командування на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

 

Як повідомляла «УМ», президент США Джозеф Байден попередив путіна про наслідки у разі застосування ядерної або хімічної зброї. Американський лідер зазначив, що йому краще навіть не думати про ядерну зброю.