Норвегія відправила Україні 160 ракет Hellfire

15:14, 08.09.2022
Норвегія відправила Україні 160 ракет Hellfire

Українські військові вже пройшли навчання по використанню ракет Hellfire (Фото з відкритих джерел)

Влада Норвегії передасть Україні 160 протитанкових ракет Hellfire, пускові установки та блоки наведення для них. Крім цього, країні передадуть зі складів норвезьких збройних сил прилади нічного бачення.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони Норвегії. 

 

Про передачу протитанкових ракет оголосив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам під час сьогоднішньої зустрічі з міністрами оборони приблизно 40 країн у Рамштайні.

 

Спочатку ракети були придбані для Coastal Ranger Commando – норвезького десантного підрозділу, навченого діяти на прибережних театрах бойових дій, виконуючи роль корпусу морської піхоти та берегової артилерії.

 

«Це зброя, про яку просила Україна, і вона стане в нагоді у боротьбі з російськими окупаційними силами. Ракетою легко керувати, її можна використовувати як проти наземних, так і морських цілей»,- сказав норвезький міністр.

 

Збройні сили Норвегії перевірили стан ракет перед їх відправкою. Їх вже вивезли з Норвегії. Норвезькі інструктори провели навчання з українськими операторами з використання Hellfire.

 

Також Норвегія передала Україні обладнання нічного бачення. Це включає як окуляри нічного бачення, так і біноклі. Це обладнання було замінено новішим обладнанням у збройних силах Норвегії.

 

«Наразі ми та наші союзники передавали військові системи та техніку з власних запасів. У майбутньому нам потрібно буде тісно співпрацювати з ОПК, щоб забезпечити необхідні поставки військової техніки в Україну. Це також забезпечить отримання Україною більш сучасного та ефективного обладнання»,– заявив Бйорн Арільд Грам.

 

Нагадаємо, президент США Джо Байден схвалив новий пакет допомоги США  Україні в розмірі близько 675 мільйонів доларів. 
 

Як повідомляла УМ, Пентагон передав Україні свої надточні артилерійські снаряди Excalibur з GPS-наведенням. Вони здатні вражати ціль на відстані 40,5 км. Згідно з бюджетним документом, що був опублікований минулого місяця, на закупівлю снарядів Excalibur США має намір витратити 92 млн доларів (близько 900 снарядів).