Генсек ООН ознайомився з роботою «зернового коридору» в порту Одеси

17:02, 19.08.2022
Генсек ООН ознайомився з роботою «зернового коридору» в порту Одеси

Генсек ООН в порту Одеси побачив завантаження зерна. (twitter.com/UN_Spokesperson)

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вперше прибув до Одеси 19 серпня.

 

Він ознайомився із ситуацією в місті та морському порту, звідки "зерновим коридором" виходять каравани суден із продовольством.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив у Телеграмі речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

 

"Уперше в історії Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш завітав до Одеси", – зазначив пан Братчук.

 

Зауважимо, що в Одесі пан Гутерреш продовжив перемовини з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим за участі голови Одеської ОВА Максима Марченка, мера Одеси Геннадія Труханова та інших посадовців щодо "зернового коридору".

 

Адже генсека ООН неабияк цікавить питання експорту української агропромислової продукції з трьох портів – "Чорноморськ", "Одеса" та "Південний".

 

Вже наступного дня, 20 серпня, Антоніу Гутерреш вирушить на запрошення президента Туреччини Ердогана до Стамбула, де відвідає Спільний координаційний центр, створений для відвантаження українського зерна.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні у Палаці Потоцьких у Львові генсек ООН, а також президенти України і Туреччини провели тристоронні переговори щодо війни в Україні, експорту зерна та ядерного шантажу росії на окупованій Запорізькій АЕС.

 

При цьому, Ердогану не вдалося переконати Зеленського відновити перемовини з росією про припинення війни за столом переговорів.