Вбивство Вадатурського було прицільним і спланованим росією

13:20, 01.08.2022
Вбивство Вадатурського було прицільним і спланованим росією

У ОП заявили, що смерть бізнесмена Вадатурського була спланована росією

Внаслідок обстрілу Миколаєва в ніч проти 31 липня загинув Герой України, генеральний директор сільськогосподарського підприємства «Нібулон» Олексій Вадатурський. Йому було 74 роки. Разом з ним загинула і його дружина. 
 
Його смерть могла бути не випадковою, а прицільною та запланованою. 
 
Як інформує Україна молода, про це розповіла голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва.
 
За її словами, Вадатурський напередодні говорив про заплановану поїздку до Туреччини для налагодження співпраці щодо експорту зерна.  
 
«Я вважаю, що це спланована ліквідація, пов'язана з тією продовольчою кризою, яку окупанти намагаються зробити. Знаю, що наступного тижня Вадатурський збирався до Туреччини, ми розмовляли», —  зазначила Ганна Замазєєва.
 
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк також дотримується такої думки і зазначив, що загибель глави Нібулону Олексія Вадатурського є продуманим та організованим Росією навмисним убивством.
 
Подоляк наголосив, що точне влучання ракети не просто в будинок, а в конкретне крило — спальню — не залишає сумнівів у наведенні та корегуванні удару.
 
«Ще раз: Вадатурського зробили конкретною ціллю», — зауважив радник глави ОП.
 
Він зазначив, що Вадатурський був одним із найбільших аграріїв країни, ключовою людиною в регіоні та великим роботодавцем. Він був Героєм України, відданим державі, фанатиком своєї справи та легендою українського бізнесу, додав Подоляк, висловивши співчуття родині та близьким Олексія Вадатурського.
 
«Російські варвари й далі провадять кампанію терору, намагаючись залякати, дестабілізувати та зламати українське суспільство. На думку кремлівських маніяків, кампанія з резонансних терактів високої інтенсивності (знущання з наших полонених та їх калічення, зафіксовані на відео, ракетна атака на вінницький Дім офіцерів, термобаричний внутрішній підрив бараку з нашими хлопцями в Оленівці і точковий удар по відомій особі, яка має прямий стосунок до зерна) має змусити українців стати на коліна, відкрити ворота й здати державу. Кожен злочин змушує нас відчувати біль, але ми проживаємо його і стаємо лише загартованішими», — пише Подоляк.
 
Він також додав, що в історії ще не було випадку, коли терористи змусили б когось здатися.
 
«Росія зробила величезну помилку, ставши на цю слизьку стежку. Ця помилка стане для неї не просто катастрофічною — вона впише слово „росія“ найчорнішими літерами в світову історію», — наголосив радник глави ОП.
 
Як повідомляла УМ, під  час обстрілів Миколаєва вночі 31 липня на 75 році життя загинув Герой України, власник найбільшої зерноторгової компанії «Нібулон»  Олексій Вадатурський.