Танки PT-91 Twardy надійшли до України з Польщі

12:26, 25.07.2022
Танки PT-91 Twardy надійшли до України з Польщі

Польсьакий тнк PT-91 Twardy - модернізована версія танка Т-72. (Фото з відкритих джерел)

Кшиштоф Платек, речник Агентства озброєнь Міністерства національної оборони Польщі розповів про передачу Україні польських танків PT-91 Twardy.

 

Як інформує УМ, про це 25 липня він сказав каналу Wolski o Wojnie в інтерв’ю Ярославу Вольському, політологу та аналітику з питань армії та оборони.

 

Платек говорив про те, що Польща заповнить прогалину, яка утворилась через передачу танків Україні, поставками танків з Південної Кореї.

 

"Пробіл у понад 200 танків Т-72, пробіл у певній кількості PT-91, щодо нього я не можу сказати кількість, буде заповнений повністю, і навіть з подвоєною силою, тому що це танки набагато вищого рівня якості", - сказав Платек.

 

Глава Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі також повідомив, що танки PT-91 Twardy від Польщі вже в Україні.

 

Про яку кількість танків іде мова, не розкривають.

 

PT-91 Twardy – польський танк, розроблений в 90-х роках. Машини в цій версії мають більш потужний двигун, модернізовану систему управління вогнем і динамічну броню.

 

Додамо, що Польща планує закупити у Південної Кореї 48 винищувачів і 180 танків.

 

У березні польський Сейм прийняв закон "Про захист Вітчизни", який передбачає збільшення витрат на оборону та збільшення чисельності армії майже утричі.

 

Як повідомляла УМ, Україна отримає всю необхідну зброю від союзників протягом трьох місяців.