У Києві працюють системи ППО зі штучним інтелектом

11:01, 18.06.2022
У Києві працюють системи ППО зі штучним інтелектом

Від початку вторгнення російських агресорів системи ППО збили понад 500 повітряних цілей ворога

Небо Києва захищають системи протиповітряної оборони, створені за новітніми технологіями і оснащені штучним інтелектом.
 
Як інформує Україна молода, про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов.
 
«Не всі (системи ППО — «ВК»), але так», — поділився інформацією радник глави МВС, щодо наявності ППО зі штучним інтелектом на захисту київського неба.
 
Це системи ППО міжнародного зразка. Експерт розповів, що там уже діє цей штучний інтелект. Він визначає траєкторії польотів об’єктів. Також, що важливо для порятунку людей, може спрацювати на випередження.
 
Ростислав Смірнов повідомив, що штучний інтелект використовується й у роботі ДСНС. Зокрема, в роботах щодо розмінування.
 
«Є дуже багато моментів, де залучаються передові технології, у тому числі аеродрони, які можуть підійматися на певну висоту, сканувати певний об’єкт. І ці процеси є автоматичними. Ця система сама сканує і передає дані. Якщо вона знаходить певну міну — одразу повідомляє. І умовний сапер бачить вже, де знаходиться, що це може бути», — пояснив радник керівника МВС України.
 
Ця технологія необхідна, щоб мінімізувати людський фактор та пришвидшити роботу певних структур. У тому числі при виявленні тих чи інших ситуацій на сході нашої країни, сказав представник МВС.
 
Зенітні ракетні війська Повітряних сил оборони ЗСУ від 24 лютого збили більш як 500 повітряних цілей ворога.
 
Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що з травня захист неба столиці посилять системами ППО західного зразка.
 
Як повідомляла УМ, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс готує план переозброєння українського війська.