Польська оборонна компанія Mesko SA постачатиме ЗСУ боєприпаси різного калібру

18:14, 15.06.2022
Польська оборонна  компанія Mesko SA постачатиме ЗСУ  боєприпаси різного калібру

На фото: представники обох сторін укладають контракт на постачання боєприпасів

Україна підписала контракт на постачання широкого  спектру боєприпасів різного калібру з польською оборонно- технологічною компанією Mesko SA.
 
Представники підприємства вже підписали відповідний договір з державною компанією Укрспецекспортом, що входить до держконцерну Укроборонпром.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Mesko SA у Твітері.
 
Документ підписали у присутності заступника міністра оборони України Дениса Шарапова та президента материнської для Mesko групи Polska Grupa Zbrojeniowa Себастіана Хвалека. Інші подробиці угоди сторони поки не розголошують.
 
Компанію Mesko SA створили у 1924 році як завод для виробництва боєприпасів. Зараз вона стала однією з провідних оборонних компаній для створення боєприпасів та ракет.
 
За даними компанії, Mesko SA – це виробник товарів та комплектувальних деталей світового класу для всіх типів боєприпасів і ракет Збройних сил Польщі. 
 
Компанію визнали постачальником озброєння для армії країн-членів НАТО.
Раніше в Укроборонпромі повідомили про інший договір на купівлю броньованих машин для Збройних сил України.
 
Як повідомляла УМ, Польща передала Україні більшу частину зброї своєї армії — понад 240 танків та майже 100 одиниць бронетехніки для допомоги у боротьбі  з російським агресором.