Зима близько: Зеленський вимагає не підвищувати тарифи на комуналку

02:02, 08.06.2022
Зима близько: Зеленський вимагає не підвищувати тарифи на комуналку

Зеленський під час спілкування з переселенцями з Маріуполя у Запоріжжі. (Фото Офісу Президента)

Президент України Володимир Зеленський поставив уряду та місцевій владі конкретне завдання: не підвищувати тарифи на газ і електрику, а також на тепло і гарячу воду наступної зими.

 

На його думку, людям і так складно, бо триває війна.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у відеозверненні, передає Офіс Президента в ніч на середу.

 

«Місцева влада відповідає за тарифи на тепло і на гарячу воду. І на місцевому рівні має бути забезпечена така сама незмінність тарифів і взимку 2022-23 років», - наголосив Зеленський.

 

За його словами, наразі уряд утворює штаб для підготовки до наступного опалювального сезону.

 

«Це рішення ухвалене за результатами наради з представниками уряду і наших найбільших державних енергокомпаній і регуляторів. Прем’єр-міністр України, міністри енергетики і економіки, міністр розвитку громад і територій, керівники НАК "Нафтогазу", "Укренерго", "Енергоатому" і НКРЕ. Був також і профільний заступник керівника Офісу президента», - зазначив Президент.

 

«Що б не планували собі окупанти, ми маємо готуватись до наступної зими – в нашій державі, на своїй землі, для всіх наших громадян.

 

В умовах, які ми маємо наразі через агресію Росії, через цю війну, це дійсно буде найскладніша зима за всі роки незалежності. Але все нормально, маємо пройти її так, щоб наші люди відчували нормальну роботу держави. Так і буде», - сказав глава держави.

 

Зеленський також повідомив, що в цей час Україна не продаватиме газ і вугілля за кордон, весь внутрішній видобуток буде направлений на внутрішні потреби. І додав, що влада робить усе, щоб наростити можливості експорту електрики.

 

На його думку, ще один важливий аспект – це ремонтна програма для ТЕС, ТЕЦ і котелень. Зокрема для тих, які були пошкоджені чи повністю розбиті російськими ударами. Виконання цієї програми найближчими місяцями – це одне з топ-завдань для міністерства енергетики України.

 

 

Як повідомляла "УМ", керівництво держави не поспішатиме з деокупацією територій, якщо це вимагатиме десятків тисяч жертв, а чекатиме на потрібне озброєння від держав-партнерів.