Літак Медведчука і майно Марченко арештовано для потреб ЗСУ

23:29, 07.04.2022
Літак Медведчука і майно Марченко арештовано для потреб ЗСУ

Сергій Дейнеко і Олексій Данілов перевірили літак Медведчука у Жулянах. (facebook.com/danilov.oleksiy)

Арештований літак зрадника Віктора Медведчука вже працює на захист України в аеропорту «Київ» (Жуляни).

 

Тоді як майно та активи його дружини Оксани Марченко також арештовано, а кошти, отримані від їхньої реалізації в майбутньому, можуть бути використані для потреб ЗСУ та відбудови зруйнованої ворогом інфраструктури.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють секретар РНБО Олексій Данілов і Нацполіція.

 

Зокрема пан Данілов повідомив у четвер пізно ввечері:

 

«Щойно повернувся з аеропорту «Київ», що в Жулянах, де був разом з головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнеко. Хочу всіх запевнити та заспокоїти: повітряна брама столиці на надійному замку, повз наші Сили Оборони і бджола без дозволу не пролетить.

 

Але це не все. Маю ще одну добру новину – майно зрадника медведчука вже працює на захист України. У випадку, якщо рашисти не облишать своїх суїцидальних намірів, приватний «борт» путніського кума першим «героїчно» зустріне своїх російських друзів, надійно блокуючи злітно-посадкову смугу».

 

За його словами, літак кума путіна був вчасно заарештований, згідно з рішенням РНБО України щодо запровадження санкцій проти Медведчука.

 

 

Нагадаємо, що 27 лютого стало відомо, що нардеп ОПЗЖ Віктор Медведчук втік з-під арешту. Правоохоронці мають кілька оперативних версій щодо місця перебування втікача, але наразі його ще не знайшли.

 

Цього ж дня було заарештовано активи товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина Медведчука Оксана Марченко.

 

Як повідомляє Національна поліція, йдеться про три квартири, два майнових комплекси, дороговартісні предмети мистецтва та транспортні засоби. Усе це майно буде передано в управління агенству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

 

Зазначається, що слідчі, оперативники ДСР та кіберполіції провели санкціоновані судом обшуки за місцями знаходження нерухомості, що зареєстрована на  товариство, зокрема на дачі Медведчука «Ведмежа дубрава».

 

Правоохоронці вилучили понад 300 картин відомих художників (Бокшай, Ерделі, Манайло, Шолтес, Глюк), снігоходи, квадроцикли та автомобілі.

 

«Крім того, за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора задоволено клопотання слідчих про арешт семи квартир та двох майнових комплексів. Також готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучене в ході обшуків майно.

 

Кошти, отримані від реалізації арештованих активів, можуть бути використані для потреб Збройних сил України та відбудови зруйнованої ворогом інфраструктури», - йдеться у повідомленні.

 

 

Як повідомляла «УМ», Оксана Марченко втекла з України за кілька днів до вторгнення рф.

 

Нагадаємо, «Укрзалізниця» готова націоналізувати так званий «золотий» вагон лідера ОПЗЖ і кума Путіна Віктора Медведчука, який виявили на території його садиби після втечі з України.