У Києві скасовують заборону на продаж алкоголю: є обмеження

09:55, 31.03.2022
У Києві скасовують заборону на продаж алкоголю: є обмеження

У столиці дозволили продаж алкоголю з 11:00 до 16:00 (Фото з сайту Pixabay)

З 1 квітня в Києві скасовується так званий «сухий закон». який оголосили на початку війни з рф.

 

Отже спиртні напої  у магазинах та закладах сфери обслуговування  дозволять продавати, однак час такого продажу буде обмежений.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба КМДА у четвер. 

 

« Місто прийняло рішення, що із першого квітня у столиці буде скасовано заборону торгівлі алкогольними напоями. Продаж алкоголю можна буде здійснювати з 11:00 до 16:00 у магазинах та у закладах сфери обслуговування», – розповів Микола Поворозник.

 

Продаж алкоголю в Києві заборонили  від третього березня. Чимало обласних адміністрацій запровадили таку заборону ще в перші дні війни.

 

У Центр громадського здоров’я пояснювали, що алкоголь заважає адекватно реагувати на небезпеку, підвищує агресивність, а до того ж погіршує якість сну, що, своєю чергою, призводить до тривожності.

 

Нагадаємо, у Києві поступово відкривається бізнес, збільшується кількість продуктових магазинів, кав’ярень, станцій техобслуговування авто, перукарень.

 

Під час воєнного стану в Україні держава запроваджує багато пільг для підприємців, аби стимулювати їхню роботу в кризовий момент. Це допоможе мінімізувати втрати в економіці країни. 

 

Також влада Києва закликає підприємців, які у довоєнний час надавали послуги із прокату електросамокатів та велосипедів, відновити роботу. 

 

Як повідомляла УМ, школи та виші Києва з 28 березня відновлюють  освітній процес, який здійснюватиметься дистанційно. Також у Києві поступово відновлює роботу бізнес –  у місті працює понад 650 продуктових магазинів, 300 кав’ярень, 360 СТО та 185 перукарень.