Програма релокації: на захід України перемістили 100 підприємств

06:34, 30.03.2022
Програма релокації: на захід України перемістили 100 підприємств

Підприємства із зони бойових дій переїжджають на захід України

Із початку повномасштабного вторгнення російських військ із зони бойових дій на захід України евакуювалися уже  98 підприємств. Ще 375 бізнесів перебувають у стадії переїзду.


Як інформує Україна молода, про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.


«Станом на сьогодні потужності 98 підприємств вже перевезено на Західну Україну. 375 учасників програми перебувають в стадії переїзду. А загалом Міністерством економіки отримано 1164 заявок від підприємців, з яких 1058 вже опрацьовані», – повідомила вона.


За її словами, програмою релокації може скористатися кожен підприємець, бізнес якого опинився під загрозою через війну. Йдеться як про великі виробництва, так і про малі підприємства, де працюють кілька десятків людей.


У Міністерстві економіки стверджують, що загалом отримали 1 164 заявки від підприємців, з яких 1 058 уже опрацьовані. 


Зазначається, що держава допоможе підібрати площу для розміщення виробництва, перемістити та розселити персонал, а також знайти працівників на місці після переїзду.


Окрім того, держава може допомогти із забезпеченням логістики. Для цього буде використано потужності "Укрзалізниці" та "Укрпошти", а у випадку додаткової потреби залучаються субпідрядники, які мають можливості транспортувати вантажі.


Масштабне переміщення бізнесу на безпечні території допоможе Україні зберегти виробництво, робочі місця та задовольнити попит армії й цивільного населення на низку товарів і послуг, що критично необхідні для перемоги над ворогом, – наголосила міністерка.


Для участі у програмі релокації бізнесу потрібно заповнити заявку за посиланням.


Як повідомляла УМ, для підтримки бізнесу Кабмін надає кредити у нуль відсотків та скасовує  усі перевірки, що можуть ускладнювати його життя.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: уряд виплатить щомісячну мінімальну допомогу по 2 тисячі українцям, які вимушено покинули свої домівки, та по 3 тисячі гривень на кожну дитину.