Чи потрібно українцям сплачувати за комірне у період війни

17:10, 06.03.2022
Чи потрібно українцям сплачувати за комірне у період війни

Штрафи і пеню під час війни нараховувати не будуть

Питання сплати за житлово-комунальні послуги має бут врегульоване виходячи з оставин сьогодення. Люди не повинні нести додатковий фінансовий тягар із оплати комірного. 


Як інформує Україна молода, про це заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. 

 

<br />

 

Відтак, уряд ухвалив рішення заборонити нарахування, стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги. Також заборонено припиняти надання комунальних послуг у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Постанову ухвалено, щоб захистити інтереси людей у період воєнного стану і стосується усіх комунальних послуг без винятку», – сказав Чернишов.


Водночас, міністр наголосив, що сплата за послуги є великою підтримкою комунальних служб, які працюють зараз у надскладних обставинах та потребують ресурсів. 


Нагадаємо, у мережі ширяться чутки про нібито гарантоване державою анулювання сплат комунальних платежів, банківських кредитів та послуг мобільного зв’язку під час війни з російськими окупантами. Центр протидії дезінформації при РНБО України відповів на них.


Раніше експертка з питань в галузі ЖКГ Христина Ненно зазначила, що не потрібно платити за комуналку, якщо немає такої можливості. 
 

Як повідомляла УМ, турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган у неділю, 6 березня, спробує ще раз переконати президента РФ Володимира Путіна припинити війну Росії проти України.