У Чорному морі російські окупанти блокують судноплавство

14:58, 26.02.2022
У Чорному морі російські окупанти блокують судноплавство

Напередодні російські ракети завдали удари з моря по об’єктах ДПСУ на узбережжі в Одеській та Миколаївській областях. (Фото ДПСУ)

Держава-агресор заблокувала судноплавство цивільних суден у північно-західній частині акваторії Чорного моря вздовж українського узбережжя.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Державна прикордонна служба України в суботу.

 

Українські прикордонники наводять дослівно повідомлення окупантів:

 

"Внимание! Всем судам в северо-западной части Черного моря запрещен заход в связи с проведением силами черноморского флота РФ контртеррористической операции. Нахождение судов и кораблей в данной зоне будет расценено как террористическая угроза".

 

У ДПСУ зауважують, що перед цим у небі Ізмаїльський загін прикордонників зафіксував активність ворожих дронів на відстані 1 км від узбережжя Одеської області та гирла Дунаю.

 

 

Напередодні, 25 лютого російські снаряди влучили в цивільні судна під прапорами Румунії та Панами біля українського узбережжя. 24 лютого російська бомба влучила в турецький корабель.

 

Як повідомляла «УМ», 25 лютого 13 прикордонників чинили запеклий опір російський окупантам на острові Зміїний і послали «російський воєнний корабль на х@й».

 

Усім їм посмертно присвоєно звання Герой України.