Зеленський обіцяє не чіпати ФОПів і дорікнув Гетьманцеву

14:28, 06.02.2022
Зеленський обіцяє не чіпати ФОПів і дорікнув Гетьманцеву

Зеленський провів зустріч із топменеджментом найбільших IT-компаній (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із топменеджментом найбільших IT-компаній.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляється на президентському сайті.
 
Під час заходу обговорювалися питання, пов'язані з розвитком цієї індустрії та запуском спеціального правового та податкового режиму "Дія City", що заплановано на 8 лютого 2022 року.
 
На зустрічі був присутній міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
 
Зеленський пообіцяв IT-індустрії підтримку державою, оскільки ця галузь робить Україну сучасною та створює нові робочі місця.
 
"Ми дуже хочемо побудувати цифрову державу. І нам це вдається", – заявив глава держави, якому довелося відповідати на запитання представників ІТ-індустрії, пов'язаних із податками та розвитком освіти.
 
За деякими повідомленнями, Зеленський закликав IT-компанії вступати в "Дія City", що, за його словами, дозволить працювати в умовах спеціального податкового й організаційного режиму IT-галузі як альтернативі ФОПам.
 
Зеленський пояснив, що ФОПів чіпати ніхто не збирається і що це нібито "особисті роздуми" Данила Гетманцева.
 
Ба більше, Зеленський заявив, що не буде й війни. "Немає такої ймовірності, на його думку", — повідомили неназвані джерела.
 
За словами одного з представників IT-індустрії, на зустрічі було близько 70-80 керівників і власників IT компаній, а сам захід пройшов у неформальному і, в цілому, позитивному ключі.
 
У планах керівництва країни зробити Україну магнітом не лише для закордонних IT-компаній, а й закордонних інженерів: "Ми маємо стати країною, куди захочуть їхати IT спеціалісти". 
 
Як повідомляла УМ, у Маріїнському палаці в Києві відбулося урочисте підписання угод українського  та турецького президентів — Володимира Зеленського і Реджепа Таїпа Ердогана.