В аеропорту Одеси прикордонники виявили контрабандні iPhone, фото

09:18, 27.12.2021
В аеропорту Одеси прикордонники виявили контрабандні iPhone, фото

У Одесі знайшли у чотирьох валізах контрабандиста 204 гаджети у фірмовій упаковці. (facebook.com/ODcustomsUA)

У міжнародному аеропорту «Одеса» викрили чоловіка, який повертався додому з ОАЕ та намагався незаконно ввезти Україну понад 200 iPhone 13 Pro Max.

 

Прикордонники блокували спробу незаконного ввезення мобільних девайсів. 

 

Як передає Украіна молода, про це повідомляє у Фейсбуці Одеська митниця.

 

« Для проходження контролю чоловік вибрав зелений коридор і хотів уникнути митних платежів за перевезення цінних речей.

 

Крім того, перевізник поводився досить агресивно, не бажав виконувати законні вимоги правоохоронців щодо огляду речей і всіляко намагався якомога швидше покинути територію пункту пропуску", – розповіли прикордонники. 

 

 

Уточнюється, що йдеться про партію незадекларованих iPhone 13 Pro Max, які 40-річний одесит намагався завезти з Об’єднаних Арабських Еміратів.

 

Письмової декларації він не заповнював і по консультацію до митників не звертався. Натомість, обрав для проходження митного контролю спрощену систему "зелений коридор", що передбачає відсутність будь-яких товарів, переміщення яких заборонено або потребує декларування та сплати митних платежів.

 

Стосовно порушника склали протокол за ознаками ст. 471 (порушення порядку проходження митного контролю) та ст. 472 (недекларування товарів) Митного кодексу.

 

 

У чотирьох валізах знайшли 204 гаджети у фірмовій упаковці. Смартфони ринковою вартістю понад 7 млн грн вилучено. Матеріали справи будуть скеровані до суду.

 

Як повідомляла УМ, в Україні прикордонникам надали право перевіряти речі й авто