Ексглава Приватбанку Олександр Дубілет заочно арештований судом

17:31, 22.12.2021
Ексглава Приватбанку Олександр Дубілет заочно арештований судом

Олександр Дубілет за неофіційними даними переховується у Ізраїлі. (privatbank.ua)

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення заочно арештувати колишнього голову правління Приватбанку Олександра Дубілета, підозрюваного у розтраті 8,3 млрд грн.

 

Зокрема, слідчий суддя повністю задовольнив клопотання НАБУ та САП, обравши запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у середу, 22 грудня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НАБУ.

 

«Рішення про його арешт винесено без участі підозрюваного, оскільки вже понад півроку ця особа перебуває у міжнародному розшуку», - наголосили у бюро.

 

Колишнього голову правління ПАТ КБ «ПриватБанк» підозрюють у розтраті коштів «ПриватБанку». Він – один із п’ятьох підозрюваних і цій справі й одразу у двох епізодах: розтраті понад 136 млн грн через схему страхових виплат і так званої акредитивної схеми, через яку «ПриватБанк» втратив 314,9 млн дол. США (8,2 млрд грн за курсом НБУ).

 

Загалом за цими двома епізодами йдеться про 8,3 млрд грн, виведених через шахрайські схеми. Слідство відпрацьовує й інші епізоди та встановлює решту учасників злочину.

 

Нагадаємо, 2 червня 2021 року, Олександра Дубілета також заочно заарештовували, а також оголошували в міжнародний розшук, згідно рішення Вищого  антикорупційного суду України.

 

Проте вже 22 липня Апеляційна палата ВАКС задовольнила скаргу його адвокатів та скасувала раніше призначений заочний арешт.

 

Як повідомляла «УМ», ще наприкінці березня Дубілета оголосило в розшук Національне антикорупційне бюро.