Туреччина постачає Україні «Байрактари» за угодою, а не через напругу в регіоні

16:18, 06.12.2021
Туреччина постачає Україні «Байрактари» за угодою, а не через напругу в регіоні

Керівник Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір. (Коллаж: Hürriyet)

Урядовці Туреччини пояснюють, що продовжують постачати Україні бойові дрони «Байрактар» через наявні домовленості між двома країнами.

 

У Анкарі закликають не пов’язувати ці постачання зі збільшенням напруги в регіоні і можливі бойові дії.

 

Як передає Україна молода, про це заявив керівник Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір у коментарі виданню Hürriyet  в понеділок.

 

«Постачання турецьким урядом бойових дронів Україні не пов’язані зі збільшенням напруги в регіоні. Наразі ми не продаємо дрони, мовляв, через те, що в регіоні напружена безпекова ситуація.

 

Це був процес. Дві країни підписали домовленості задовго до цього. В Україні були певні виробничі та інвестиційні проєкти. Це хід виконання проєкту. Некоректно говорити, що Туреччина надсилає Україні бойові дрони через зростання напруги», - наголосив пан Демір.

 

Нагадаємо, "Байрактар ТБ2" (Bayraktar) – турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту. Розробка і виробництво компанії "Байкар Макина".

 

Як повідомляла «УМ», днями стало відомо, що Туреччина продасть Україні найближчим часом ще щонайменше 24 «Байроктари».

 

Тоді як Путін навіть поскаржився президенту Туреччини, що Україна застосовує "Байрактари" в зоні проведення операції Об’єднаних сил. На думку Путіна, такі дії грубо порушують Мінські угоди 2015 року.