Від Маріуполя до Рахова: «Укрзалізниця» запускає потяг з найдовшим маршрутом

20:59, 24.11.2021
Від Маріуполя до Рахова: «Укрзалізниця» запускає потяг з найдовшим маршрутом

Для зручності пасажирів були організовані зупинки поїзда на станціях, з яких починаються маршрути до туристичних магнітів України. (facebook.com/Ukrzaliznytsia)

«Укрзалізниця» невдовзі запустить потяг з найдовшим у нашій державі маршрутом «Маріуполь – Рахів». Пасажири зможуть долати 1 806 кілометрів, охоплюючи 12 областей.

 

Як повідомляє «Україна молода», про такі нововведення інформує «УЗ» на офіційних сторінках у соціальних мережах.

 

Поїзд №5/6 Маріуполь – Рахів, який є рекордсменом за протяжністю маршруту, запускають з 12 грудня, однак у системі бронювання квитки доступні з наступного дня -13 грудня.

 

«Це найдовший маршрут «Укрзалізниці»: його загальна довжина – 1 806 кілометрів. Це стільки ж, як між Івано-Франківськом і Афінами, столицею Греції», – повідомили залізничники.

 

Він проходить через Запоріжжя, Дніпро, Білу Церкву, Львів, Івано-Франківськ, єднає схід і захід. А це означає, що до Закарпаття можуть дістатися пасажири з різних куточків України.

 

«Маршрут на висоті – кінцева зупинка розташована у найбільш високогірному місті України», - підсумували опис сполучення потяга представники «УЗ».

 

Для зручності пасажирів були організовані зупинки поїзда на станціях, з яких починаються маршрути до туристичних магнітів України. А саме:

 

Яремче і Татарів – найближчі станції до комплексу "Буковель";

Ворохта – локація, де розташовані одразу два найвпізнаваніші віадуки України;

Ясіня – найближчий населений пункт до високогірного лижного курорту "Драгобрат";

Кваси – місце старту пішохідних мандрівок карпатським масивом Ґорґани, звідси можна починати маршрути до гірських вершин Говерла та Петрос;

Рахів, де перепад висот між вулицями сягає кількох сотень метрів.

 

Також зазначається, що відправка у перший рейс відбудеться 13 грудня о 8:08. Вартість квитків у плацкартному вагоні буде складати 417 гривень, у купейному – 1 137 гривень, а у вагоні класу "люкс" – 2824 гривень. Час, який пасажири проведуть у дорозі – 27,5 години.

 

 

Як інформувала раніше «Україна молода», «Укрзалізниця» запустила щоденний поїзд «Дунайський експрес», який курсуватиме за маршрутом Ізмаїл-Одеса.