«Електронмаш» продали на аукціоні за 970 млн гривень

21:30, 12.11.2021
«Електронмаш» продали на аукціоні за 970 млн гривень

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко вважав "Електронмаш" напівгнилим яблуком - з боргами і судовими заборонами. (Фото ФДМУ)

Державне підприємство « Електронмаш» продали на онлайн-аукціоні у системі Prozorro за 970 млн гривень у п’ятницю, 12 листопада.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила прес-служба ФДМУ.

 

Під час онлайн-аукціону ціна на завод “Електронмаш” зросла у 14,5 разів. Стартова ціна лоту становила 66,7 мільйона гривень і під час торгів зросла аж до 970 мільйонів.

 

За право власності боролися 22 учасники, кожен з них під час торгів міг підвищувати ставки протягом трьох раундів.

 

Змагалися два підприємства: ТОВ "Стрім Капітал" та ТОВ "Лортен Груп". Друга компанія перемогла з відривом в одну копійку.

 

“Як і “Електронмаш” – таких об’єктів багато, і це ще не найгірший випадок. Якщо ще чекати, приватизувати, можливо, вже буде нічого. Щоб позбавити державу тягаря, усі непрофільні активи слід приватизувати на прозорих аукціонах та дати бізнесу займатися бізнесом. Завдяки приватизації об’єкти по всій країні оживають ”, – заявив голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

 

Він акцентував на тому, що держава повинна бути справедливим суддею і стежити за дотриманням законодавства для того, аби економіка України розвивалася і могла залучати масштабні інвестиції.

 

ДП “Електронмаш” був одним з найпотужніших підприємств із виготовлення електронно-обчислювальних машин за часів СРСР і на сьогодні є перспективним активом у столиці України.

 

Як раніше інформувала УМ, легендарний 140-річний завод « Більшовик» також нещодавно продали на аукціоні.