Зеленський узаконив скасування вільної економічної зони «Крим»

18:22, 19.08.2021
Зеленський узаконив скасування вільної економічної зони «Крим»

Зеленський скасував режим вільної економічної зони "Крим" на тимчасово окупованій території України. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський підписав закон про скасування Вільної економічної зони «Крим» у четвер.

 

Як інформує Україна молода, це засвідчують дані у картці законопроєкту “Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (№5502-д) на сайті Верховної Ради.

 

У графі “Дати та стан проходження” зазначається, що закон 19 серпня повернуто з підписом від Президента.

 

Закон "Про визнання таким, що втратив чинність Закону України "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" вносить зміни та доповнення до законів «Про забезпечення прав і свобод та правовий режим на тимчасово окупованій території України», «Про нотаріат», «Про безоплатну правову допомогу», «Про державні лотереї в Україні».

 

Він скасовує режим вільної економічної зони "Крим" на тимчасово окупованій території України та встановлює особливості економічних відносин на тимчасово окупованій території з урахуванням обмежень, викликаних окупацією, та вимог міжнародних партнерів.

 

Крім того, документ унормовує порядок в’їзду осіб на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї, закріплює право на безоплатну вторинну правову допомогу для громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території та забезпечує реалізацію права на спадкування для таких осіб.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський вважає, що Україна повинна побудувати потужний великий флот до 2035 року.

 

За його словами, «питання Криму - це також питання розблокування Чорноморського та Азовського узбережжя».