На Миколаївщині і Дніпропетровщині відновила роботу російська мережа супермаркетів

12:56, 12.08.2021
На Миколаївщині і Дніпропетровщині відновила роботу російська мережа супермаркетів

Мережа Mere планує запуститися в Одеській, Миколаївській, Запорізькій та Херсонській областях для досягнення політичних цілей. (Фото з відкритих джерел)

Мережа супермаркетів Mere, яка є проектом власників російської мережі «Світлофор», відновила свою роботу в Україні попри спротив РНБО.

 

Виявляється з червня супермаркети працюють в місті Миколаєві та у Павлограді на Дніпропетровщині, але мережа планує відкривати нові супермаркети у Дніпропетровській та Київській областях. Загалом планується запустити 40 супермаркетів до кінця 2021 року.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє Liga.net з посиланням на слова колишнього директора з розвитку Mere в Україні Артема Хоменка.

 

За його словами, під час запуску в Україні мережа не стикалася з супротивом з боку української влади.

 

Зауважимо, що мережа "Світлофор" належить російським бізнесменам Сергію та Андрію Шнайдерам. Вона позиціонує себе як дискаунтер та пропонує більш низькі ціни у порівнянні з конкурентами. Раніше, до 2020 року, Mere працювала у Миколаєві.

 

За даними Retailers.ua, компанія планує запуститися в Білій Церкві, Чернівцях та Миколаєві.

 

Ще 14 червня стало відомо, що до кінця місяця мережа Mere (проєкт власників російської мережі дискаунтерів "Світлофор") планує відновити роботу свого магазину в Миколаєві, який був закритий у 2020 році, також у планах - відкриття 40 магазинів по Україні до кінця року.

 

Згодом секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що мережа Mere не буде працювати в Україні. За його словами, вихід російської мережі супермаркетів на український ринок неможливий.

 

За даними РНБО, запуск Mere в Україні – спецоперація Росії. Мовляв, мережа планує запуститися в Одеській, Миколаївській, Запорізькій та Херсонській областях для досягнення політичних цілей.

 

На думку секретаря РНБО, цьому повинна протистояти місцева влада Миколаєва, інакше до неї будуть застосовані "заходи". Водночас мер Миколаєва Олександр Сенкевич заявляв, що не розуміє, яким чином місцева влада може заборонити  відновлення роботи магазину Mere.