Таран розраховує на початок серійного виробництва ВОГів в Україні

18:08, 03.06.2021
Таран розраховує на початок серійного виробництва ВОГів в Україні

Вітчизняні ВОГи.

На замовлення Міністерства оборони України тривають державні випробування 30-мм гранатометних пострілів ВОГ — 17В та ВОГ — 17ІН для автоматичного гранатомета типу АГС — 17 українського виробництва.

 

Як інформує УМ, про це 3 червня повідомив Міністр оборони Андрій Таран на сайті Міноборони.

 

Як повідомив Міністр оборони,  за їх результатами уже цього, 2021-го року, буде прийнято рішення щодо прийняття на озброєння та подальше серійне виробництво цих пострілів на базі українських підприємств. Очікується, що виробництво 30-мм пострілів ВОГ — 17В та ВОГ — 17ІН для автоматичного гранатомета типу АГС—17 відбуватиметься з комплектуючих вітчизняного виробництва та окремих матеріалів виробництва хімічної промисловості однієї з держав-членів НАТО.

 

«Ми прагнемо досягти зниження критичної залежності від імпортних боєприпасів. Це — елемент незалежності нашого оборонно-промислового комплексу та безпеки держави. Для цього, крім виробництва ВОГів, оборонне відомство опрацьовує, у тому числі, питання налагодження потужностей ремонту боєприпасів. У нас для цього є склади, технічний персонал, документація, уже будуються виробничі цехи. Зниження залежності від кон’юнктурних зовнішніх ринкових та інших умов, розрахунок на власні сили, безпека виробництва боєприпасів — це запорука боєздатності ЗС України», — заявив Андрій Таран.