Карантин: у Києві відновлюють спецперепустки на транспорті

17:17, 31.03.2021
Карантин: у Києві відновлюють спецперепустки на транспорті

Ситуація в столичних лікарнях сьогодні вкрай складна. Місто продовжує розгортати додаткові ліжка.

Столична влада вирішила посилити карантин і запроваджує суворіші обмеження у Києві з понеділка, 5 квітня.

 

Причина: зростання захворюваності та смертності від коронавірусу.

 

Відтак, з 5 квітня у столиці не будуть працювати школи та дитячі садочки, а в громадському транспорті необхідно буде, як і рік тому, використовувати спеціальні перепустки.

 

Як повідомляє УМ, про це заявив міський голова столиці Віталій Кличко у середу.

 

За даними КМДА, останніми днями у столиці більше тисячі хворих щодоби.

 

«По 35-40 хворих помирають щодня. Понад 700 людей кожної доби госпіталізують. Це і з підтвердженим коронавірусом, і з підозрою на нього, і з пневмоніями. І ось тільки останню годину отримую інформацію з лікарень – які черги зі швидких стоять, що привезли хворих. Інформація по транспорту – що він переповнений і люди не чують закликів берегтися. Тобто тенденції до поліпшення ситуації в нас зараз немає. А от до погіршення і колапсу медицини є», - наголосив Кличко.

 

 

"​​Київ запроваджує більш суворі обмеження. В нас немає іншого вибору. Інакше будуть сотні смертей щодня!  З понеділка, 5 квітня, столиця закриває всі школи і дитячі садочки. Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури", - зауважив мер.

 

За його словами, керівники установ мають відправити співробітників на дистанційну роботу або надати відпустки.

 

Заклади громадського харчування будуть працювати тільки на винос чи доставку. Також з 1 квітня припиняється робота продуктових ярмарків.

 

Дані обмеження діятимуть у столиці, як мінімум, до 16 квітня.

 

«Ми деталізуємо документом всі обмеження. І діятимуть вони, як мінімум, до 16 квітня. Сподіваюся, це допоможе нам збити хвилю стрімкого розповсюдження вірусу. І не допустити трагічних наслідків», - наголосив мер Києва та закликав правоохоронців контролювати дотримання протиепідемічних правил установами, закладами та громадянами», - сказав мер.

 

Пан Кличко також підкреслив, що ситуація в столичних лікарнях сьогодні вкрай складна. Місто продовжує розгортати додаткові ліжка. Тільки останніми тижнями підготували додаткових 1100 ліжок. Загалом їх у медичних закладах столиці вже майже 6170.

 

«Ми запровадили обмеження. Але бачимо, що ситуація не поліпшується. Медична система захлинається. В нас багато хворіє і медиків. А пацієнтам хтось має допомагати?! Лікарі і медсестри по дві доби не виходять з відділень. Вони вже валяться з ніг. Тому, я сподіваюся, кияни нарешті зрозуміють, що не можна ігнорувати правила і робити вигляд, що вірусу немає. Зрозуміють, що доведеться потерпіти, аби потім скоріше повернутися до нормального життя! Адже ми намагаємося врятувати вас! Зрозумійте це, будь ласка», - звернувся Кличко до киян.

 

Зауважимо, що у Києві за минулу добу кількість COVID-хворих збільшилася на 1 100 осіб.

 

19 березня Київ опинився у "червоній" зоні. В місті запровадили майже всі обмеження, які вимагає цей рівень епідеміологічної небезпеки, але громадський транспорт, школи та дитячі садочки все ще працювали.