Україна дає здачі: Зеленський обіцяє продовжити деолігархізацію

07:28, 13.03.2021
Україна дає здачі: Зеленський обіцяє продовжити деолігархізацію

Володимир Зеленський вважає, що Україна здатна сама ухвалювати рішення та захищатися. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський стверджує, що підтримує рішення США щодо санкцій проти колишніх власників ПриватБанку та працює над тим, щоб повернути в країну ці кошти.

 

За його словами, Україна й сама дає здачі і продовжить деолігархізацію, адже останні рішення РНБО спрямовані на відновлення справедливості в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський заявив у відеозверненні у ніч на суботу.

 

На його думку, Україна здатна сама ухвалювати рішення та захищатися, а не очікувати, що хтось це зробить за неї, хоча за підтримку держава завжди вдячна.

 

«Щодо санкцій Сполучених Штатів Америки щодо колишніх власників ПриватБанку. Ми підтримуємо це рішення і працюємо над тим, щоб повернути в Україну кошти, щоб повернути в Україну справедливість. Її головний принцип полягає в тому, що ми чітко бачимо різницю між поняттями "великий бізнес" та "олігархічний клас". А от прізвища тут не мають жодної різниці: Медведчук, Коломойський, Порошенко, Ахметов, Пінчук, Фірташ чи будь-хто інший», - заявив глава держави.

 

І додав, що наразі важливо одне: якщо людина готова працювати законно та прозоро – її підтримають, якщо ж хоче і надалі створювати монополії, контролювати ЗМІ – цей час закінчується.

 

Президент також наголосив: «Не секрет, що останні рішення РНБО викликали значний резонанс. Схвалення у суспільстві та, зрозуміло, обурення тих, хто знаходить у рішенях РНБО свої прізвища та свій бізнес. Я б це описав трьома словами – Україна дає здачі. Усіх, хто довгі роки завдавав по ній ударів, користуючись її слабкістю, відсутністю законності, порядку та найголовнішого – справедливості, яка довгі роки для людей була навіть не дефіцитом, а чимось міфічним, ніби з легенд про цвіт папороті».

 

За його словами, йдеться про тих, хто роками привласнював собі надра та стратегічні ресурси, трубопроводи та навіть Конституційний суд.

 

«Одним словом все, що погано лежить. Відновлення справедливості в Україні було однією з моїх ключових обіцянок. Кажуть обіцяного чекають три роки. Ми почали трішки раніше... Звісно, всім цікаво, чому це не було зроблено попереднім керівництвом України за всі роки війни. Мабуть, питання риторичне. Можливо, вони діяли за логікою «мухи – окремо, цукерки – окремо», - сказав Зеленський.

 

Президент також вважає, що рішеннями Ради нацбезпеки й оборони вдалося припинити спроби розколоти Україну пропагандою та дезінформацією.

 

“2 лютого 2021 року було заблоковано діяльність осіб, які вважали нормою вести бізнес на тимчасово окупованих територіях України та фінансувати дезінформаційні батальйони, що атакували українців залпами брехні та маніпуляцій”, - підкреслив Зеленський.

 

І нагадав, що 19 лютого було заблоковано активи, майно, анульовано ліцензії та дозволи підприємством, пов’язаних з Віктором Медведчуком. Також було доручено повернути у держвласність нафтопровід «Прикарпатзахідтранс».

 

Як повідомляла "УМ", в СБУ допитали Віктора Медведчука.