Причетний до корупції: США застосували санкції щодо Коломойського

16:49, 05.03.2021
Причетний до корупції: США застосували санкції щодо Коломойського

Уряд США запровадив санкції щодо Ігоря Коломойського.

 Державний секретар США Ентоні Блінкен у п’ятницю, 5 березня, оголосив про внесення до санкційного списку українського бізнесмена Ігоря Коломойського й членів його родини через причетність до корупції під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА у 2014-2015 роках.

 

Як інформує УМ, заяву Блінкена оприлюднила пресслужба Держдепу США.

 

“Сьогодні я оголошую про внесення (до санкційного списку - ред.) олігарха та колишнього українського державного чиновника Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції... Окрім Ігоря Коломойського, я вношу (до санкційного списку - ред.) наступних членів найближчої родини Ігоря Коломойського: його дружину Ірину Коломойську, його дочку Анжеліку Коломойську та його сина Ізраїля Цві Коломойського. Ця дія робить Ігоря Коломойського та кожного з цих членів його сім’ї позбавленими права в'їзду до США”, - заявив держсекретар США.

 

Блінкен заявив, що на посаді голови ОДА з 2014 по 2015 рік, Коломойський був "причетний до корупційних дій, що підривали верховенство права та віру української громадськості в демократичні інститути та громадські процеси свого уряду, включаючи використання його політичного впливу та офіційної влади для його особистої вигоди".

 

"Я також хочу висловити занепокоєння поточними та постійними зусиллями Коломойського щодо підриву демократичних процесів та інституцій в Україні, які становлять серйозну загрозу для її майбутнього", - заявив очільник Держдепу.

 

Як вказано, внесення до санкційного списку Ігоря Коломойського й членів його найближчої родини відбулося відповідно до розділу 7031(c) через причетність до значної корупції під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА у 2014-2015 рр..

 

"Хоча ця міра стосується діянь під час його перебування на посаді, нинішні безнастанні спроби Коломойського похитнути демократичні процеси та інститути України становлять серйозну загрозу її майбутньому. Застосування цієї міри підтверджує прагнення США підтримувати ключові для євроатлантичного шляху України реформи у політичній та економічній сферах, а також у галузі правосуддя. США продовжують підтримувати всіх українців, чия робота рухає реформи вперед", - вказали у посольстві США у Києві.

 

Нагадаємо, Коломойський очолив Дніпропетровську ОДА у березні 2014 року. У березні 2015-го він пішов у відставку.