Яйця для Качинського: під будинком віцепрем’єра Польщі протестували фермери

11:37, 13.12.2020
Яйця для Качинського: під будинком віцепрем’єра Польщі протестували фермери

Яйця для Качинського за 15 грошів принесли фермери Польщі.

Польські фермери публічно викинули овочі, яйця, м’ясо та тушу свині на вулицю перед будинком віцепрем’єра та лідера правлячої партії «Право і справедливість» Ярослава Качинського у Варшаві у ніч на неділю.  

 

Свою зневагу до урядовця фермери продемонстрували в рамках нічної акції протесту  проти урядової політики під час пандемії.

 

Про це повідомляє Україна молода із посиланням на Onet.pl у неділю.

 

«Це наша вдячність Качинському за те, що він не піклувався про польських фермерів», - заявив організатор акції протесту Міхал Колодзейчак.

 

На думку фермерів, урядова політика призводить до того, що фермери вимушені продавати свою продукції за заниженими цінами.

 

«Фермери продають яйця за 15 грошів, тоді як у магазинах вони можуть коштувати більше 1 злотого»,- каже обурений пан Колодзейчак.

 

На нічний протест прибуло близько 60 машин із продуктами. Більшість із них мали польські прапори.

 

Зауважимо, що це не перший протест фермерів у Варшаві: попередній відбувся  тиждень тому, коли зранку минулої суботи було заблоковано перехрестя кількох вулиць у центрі Варшави.

 

Також раніше фермери виступали проти розробленого Ярославом Качинським законопроекту "П’ятірка для тварин", що посилював відповідальність за жорстке поводження із тваринами.

 

Проте досі нічні протести під будинком найвпливовішої людини Польщі практикували лише противники посилення антиабортного законодавства. 

 

Як повідомляла «УМ», під час жорсткого карантину у квітні українські фермери викинули на смітник тони городини поблизу гуртового ринку у Великих Копанях, що на Херсонщині.