Уряд готує обмеження міжміського та міжнародного сполучення

13:04, 07.12.2020
Уряд готує обмеження міжміського та міжнародного сполучення

У разі запровадження локдауну, для громадян України в'їзд та виїзд з країни буде відкритим

Локдаун в Україні з високою ймовірністю запровадять у період новорічних свят у січні. Водночас громадський транспорт продовжить працювати, але зі значними обмеженнями.

 

Урядовці не планують закривати міжміське та міжнародне сполучення, повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов в ефірі одного з українських телеканалів


Міністр зазначив, що у разі запровадження локдауну, для громадян України в'їзд та виїзд з країни буде відкритим, запровадження обмежень на міжнародне сполучення не планується.

 

Водночас робота громадського транспорту не зупинятиметься, попри те що багато пасажирів не дотримуються маскового режиму. Немчінов пояснив це так:

 

"Від того, що стаються ДТП, ми не перестаємо користуватися автомобілями. У цьому випадку це більше питання самоконтролю. Якщо подивитись пропозиції, які ми озвучили, то мовиться про фактичне користування транспортом з іще більшими обмеженнями – з користуванням виключно сидячих місць", - зауважив він.

 

Немчінов додав, що зупинка громадського транспорту може стати проблемою для медиків та інших працівників, які працюватимуть під час локдауну.

 

Як повідомляла УМ, станом на 7 грудня в Україні за добу інфікувалися коронавірусом понад 8 тисяч людей. Це найменший показник за останні кілька днів, адже раніше в Україні фіксували по 15 тисяч нових хворих за добу.

 


Наразі відомо, що локдаун навряд чи запровадять до кінця року. Однак ймовірність того, що Україна повернеться до жорстких обмежень у січні, є.

 

Прем'єр Шмигаль працює разом з місцевою владою над переліком можливих обмежень під час жорсткого карантину, який доведеться ввести у січні 2021 року.