В Ханої країни АСЕАН підписали найбільшу в світі угоду про економічне партнерство

12:25, 15.11.2020
В Ханої країни АСЕАН підписали найбільшу в світі угоду про економічне партнерство

Угода була підписана в режимі телемосту саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії в Ханої під головуванням В'єтнаму.

Країни АСЕАН (Асоціація держав Південно-Східної Азії) підписали документ про всебічне регіональне економічне партнерство. Йдеться про найбільшу в світі угоду про вільну торгівлю.

 

Як передає Україна молода, про це пише ABS news  у неділю.

 

Зокрема, угода була підписана в режимі телемосту саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії в Ханої під головуванням В'єтнаму.

 

Ця угода формує торгове об'єднання, на яке припадає третина світового ВВП.

 

Як наголошується в підсумковій заяві, угода передбачає лібералізацію торгівлі в регіоні, що "буде сприяти його економічному процвітанню".

 

Асоціація держав Південно-Східної Азії - політична, економічна і культурна регіональна міжурядова організація 10 країн, розташованих в Південно-Східній Азії.

 

Безпосередньо до організації належать Філіппіни, Малайзія, Індонезія, Сінгапур та Таïланд. У 80-90-ті роки минулого століття до них приєднався Бруней-Даруссалам, В'єтнам, Лаос, М'янма та Камбоджа. Тоді як Папуа Нова Гвінея має статус краïни-спостерігача. У 2002 році Східний Тимор подав заяву про бажання набути такого ж статусу.