Уряд Шмигаля запровадив цілодобовий ваговий контроль вантажівок в Україні

16:17, 07.09.2020
Уряд Шмигаля запровадив цілодобовий ваговий контроль вантажівок в Україні

Пункти вагового контролю на дорогах працюють уже в 7 областях України.

Кабінет Міністрів схвалив розпорядження, яким передбачається запровадження цілодобового вагового контролю транспортних засобів з метою запобігання руйнуванню дорожнього покриття в Україні.

 

Як повідомляє «Україна молода», уряд Шмигаля ухвалив дане рішення на позачерговому засіданні у понеділок.

 

Зокрема, представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан (фракція партії «Слуга народу») написав у соцмережах: «Уряд ухвалив проєкт розпорядження "Про заходи з недопущення руйнування автомобільних доріг". Йдеться про запровадження цілодобового вагового контролю транспортних засобів Укртрансбезпекою разом з Нацполіцією, СБУ, ДФС, Укравтодором та місцевими органами виконавчої влади».

 

За його словами, окрім спільних заходів габаритно-вагового контролю передбачено закупівлю відповідного обладнання та ремонт наявних спеціально облаштованих місць здійснення габаритно-вагового контролю.

 

Пан Мокан також повідомив, що прийнято проєкт постанови "Про внесення зміни до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році", мета якої - вдосконалення реалізації програми медичних гарантій у 2020 році та реалізації механізму здійснення доплат до зарплат медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров'я, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

 

"Таким чином, буде врегульовувано механізм здійснення доплат лікарям на загальну суму 5,95 млрд. гривень", - уточнив нардеп від фракції монобільшості.

 

За його словами, Кабмін також схвалив постанову "Про затвердження переліку спеціалізованих організацій які здійснюватимуть закупівлі товарів та послуг у 2020 році".

 

Це було необхідно зробити для укладення МОЗ угод щодо закупівлі товарів (лікарських засобів, медичних виробів) та послуг, пов'язаних з їх закупівлею, пояснив Василь Мокан.

 

Нагадаємо, раніше Кабмін посилив перевірки вантажоперевезень. 2 липня міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що пункти вагового контролю на дорогах працюють уже в 7 областях.

 

Як повідомляла "УМ", водії вантажівок неодноразово протестували проти вагового контролю в різних регіонах країни.