Зеленський знову порущив самоізоляцію і закликав мітингуючих шахтарів їхати додому

17:48, 24.06.2020
Зеленський знову порущив самоізоляцію і закликав мітингуючих шахтарів їхати додому

Володимир Зеленський в оточенні охоронців спілкується з гірниками Львівщини.

Нещодавно президент Володимир Зеленський обмежив коло спілкування і відмовився від особистих зустрічей через виявлений коронавірус у дружини.

 

Однак, у середу, 24 червня, він вийшов до шахтарів з Львівської області, які мітингують на Банковій біля Офісу президента уже кілька днів.

 

Гірники вимагають вирішити проблему з невиплатою зарплати, про що опублікував відповідне відео депутат від "Слуги народу" Юрій Камельчук на своїй сторінці в Facebook.

 

Зеленський пообіцяв мітингувальникам вирішити питання із заборгованістю із зарплати, яку не виплачують протягом 4 місяців, за кілька днів.

 

"Я вам обіцяю – ми все зробимо. Дайте мені кілька днів. Зараз розберуся з "Центренерго", чому вони не виплачують гроші. Їдьте додому до своїх родин, я розберуся", – заявив Зеленський.

 

За словами самих учасників протесту, майже 800 співробітників недоотримали загалом 58 млн грн. Шахтарі заявляли журналістам, що не повернуться додому, поки не почують конкретики у вирішенні цього питання.

 

Як повідомляла УМ, Олена Зеленська повідомила 12 червня, що вона заражена коронавірусом. Згодом першу леді госпіталізували.


15 червня президент обмежив коло спілкування, скасував поїздки на тиждень, а наради і зустрічі проводить онлайн.

 

Однак, раніше 3 червня Зеленський із членами своєї команди був у Хмельницькому й відвідав із місцевими чиновниками кав’ярню, випив там кави, хоча робота кафе на вхід відвідувачів була на той момент ще заборонена (могли відкритися лише з 5 червня).

 

Окремі посадовці заявляли, що інспектували кафе і не порушували карантин разом із президентом.

 

19 червня суд мав розглянути адміністративні матеріали поліції щодо президента Зеленського, який був у кафе, але суддя хмельницького суду попросив роз’яснення у Верховного суду, бо президент за Конституцією має недоторканність. Тоді як супутників президента на каві оштрафували.

 

Після цього Зеленський заявив, що хоче добровільно заплатити штраф,