Зеленський хоче заплатити штраф за круту каву у Хмельницькому

14:34, 22.06.2020
Зеленський хоче заплатити штраф за круту каву у Хмельницькому

Володимир Зеленський привселюдно порушив карантин у Хмельницькому.

Президент Володимир Зеленський хоче добровільно заплатити штраф, накладений на власника кав'ярні у Хмельницькому через порушення карантину главою держави і його оточенням.

 

Як інформує «Україна молода», про такі наміри Зеленського повідомляє Офіс президента у понеділок.

 

Зеленський заявив, що заплатить кав'ярні попри те, яким буде рішення суду.

 

«Як громадянин України відчуваю свою відповідальність за порушення карантину в Хмельницькому. Добровільно сплачу на рахунок закладу харчування суму, яка співвідносна з сумою штрафу. Водночас у разі винесення судом рішення про притягнення мене до адміністративної відповідальності виконаю його, як це передбачено законом України», — запевняє президент.

 

Як повідомляла «УМ», 3 червня Зеленський із членами своєї команди був у Хмельницькому й відвідав із місцевими чиновниками кав’ярню, випив там кави, хоча робота кафе на вхід відвідувачів була на той момент ще заборонена (могли відкритися лише з 5 червня).

 

Окремі посадовці заявляли, що інспектували кафе і не порушували карантин разом із президентом.

 

19 червня суд мав розглянути адміністративні матеріали поліції щодо президента Зеленського, який був у кафе, але суддя хмельницького суду попросив роз’яснення у Верховного суду, бо президент за Конституцією має недоторканність.

 

Тоді як супутників президента на каві оштрафували: суд зобов'язав їх сплатити по 17 тисяч гривень за порушення правил карантину.