Карантин: поліція посилює перевірки кафе і транспорту з понеділка

09:07, 21.06.2020
Карантин: поліція посилює перевірки кафе і транспорту з понеділка

Громадський транспорт і кафе поліція перевіряє вже зараз. Але з понеділка перевірок стане більше.

Посилені перевірки закладів громадського харчування – кафе і ресторанів, а також  транспорту щодо дотримання заходів із запобігання поширенню коронавірусу розпочне поліція з наступного тижня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йшлося на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу за участі урядовців і президента Зеленського.

 

Напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністрам МВС і МОЗ Арсену Авакову і Максиму Степанову посилити контроль за дотримання карантину в Україні.

 

Нині ж ці заходи щодо посилення контролю підтримав і президент.

 

«Якщо заклади не слідкують за тим, щоб люди були в масках, щоб була дотримана дистанція, заходи безпеки, то мають нести за це відповідальність. Громадські місця мають відповідати епідеміологічним вимогам під час карантину», – наголосив Зеленський.

 

На селекторній нараді йшлося про те, що цього тижня в Україні зріс показник захворюваності на COVID-19. Нині недужих – 44 особи на 100 тис. населення, а минулого тижня цей показник становив 38 осіб на 100 тис.

 

Відтак, міністр охорони здоров’я Максим Степанов планує відвідати Львівську та Закарпатську області, які серед лідерів за кількістю інфікованих. Найбільше занепокоєння викликає ситуація із захворюваністю на Закарпатті.

 

Тому пан Степанов не виключає, що цьому регіону доведеться готуватися до запровадження додаткових обмежень, які може бути запроваджено на один тиждень.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доповів, що здійснено понад 2,5 тис. перевірок громадського транспорту. Виявлено 703 порушення у зв'язку з недотриманням заходів безпеки, несправністю транспортних засобів і проблемами з ліцензіями. Накладено штрафів майже на 2 млн грн.

 

Нагадаємо, уряд оприлюднив постанову, яка передбачає продовження адаптивного карантину до 31 липня з оновленими правилами його дотримання.

 

Раніше у Міністерстві охорони здоров'я нагадали, що штрафи за порушення протиепідемічних заходів можуть сягати до 340 тисяч гривень для власників бізнесу.