Телефонне право: Зеленський наказав міністру економіки скасувати ввізне мито

19:29, 10.06.2020
Телефонне право: Зеленський наказав міністру економіки скасувати ввізне мито

Володимир Зеленський ознайомився із умовами роботи бізнесу Чернігівщини. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський знову послугувався так званим телефонним правом під час спілкування з бізнесменами.

 

Як повідомляє «Україна молода», це сталося під час робочої поїздки Зеленського на  Чернігівщину в середу.

 

Зокрема, під час зустрічі представники місцевого бізнесу поскаржилися главі держави на високе спеціальне ввізне мито у розмірі 18% на імпорт полімерних матеріалів, що збільшує собівартість продукції.

 

Попри те, що це питання не належить до повноважень президента, Зеленський звично пообіцяв скасувати мито і зателефонував міністру економіки, торгівлі та сільського господарства Ігорю Петрашку щодо розв’язання цієї проблеми.

 

"Міністерство економіки узагальнило це питання - і це була помилка. Не треба узагальнювати. Треба скасовувати це мито. Вирішення цього питання зрозуміле, і ми це зробимо", - підкреслив Зеленський у розмові з міністром.

 

Як повідомляла «УМ», раніше бізнесмени Хмельниччини заявили, що мають труднощі з реструктуризацією власних кредитів взятих в "Укрексімбанку", після чого президент Зеленський особисто зателефонував голові правління банку Євгену Мецгеру.

 

Депутати партії "Європейська Солідарність" зробили подання на Держбюро розслідувань, Національне антикорупційне бюро та Нацагентсво з питань запобігання корупції через дзвінок президента Володимира Зеленського голові державного "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру під час зустрічі з бізнесом у Хмельницькому.

 

У наглядовій раді "Укрексімбанку" заявили, що розуміють фінансові труднощі бізнесу через COVID-19 та відкриті до звернень клієнтів через офіційні канали комунікації.