Уряд Шмигаля дозволив відкрити непродовольчі ринки

18:02, 14.05.2020
Уряд Шмигаля дозволив відкрити непродовольчі ринки

Рішення уряду про відновлення роботи непродовольчих ринків набуде чинності після опублікування.

Кабінет міністрів України ухвалив зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків в Україні найближчим часом.

 

Тим самим уряд відреагував на пропозицію президента Зеленського, який вважає, що після відкриття продовольчих ринків, потрібно відкрити і непродовольчі, але за умови дотримання ними заходів безпеки.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне рішення було ухвалено на позачерговому засіданні уряду в четвер.

 

"Непродовольчі ринки працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів. Рішення набуде чинності після опублікування", - йдеться у повідомленні урядового порталу.

 

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, ці зміни дозволять повне торговельне обслуговування населення, зокрема через роботу непродовольчих ринків.

 

Станом на 12 травня в Україні уже розпочали свою діяльність 640 агропродовольчих ринків в умовах карантину.

 

Як повідомляла «УМ», Кабінет міністрів з 11 травня послабив карантин в Україні.

 

Раніше уряд дозволив відкрити продовольчі ринки з 1 травня. І до такого рішення владу «підштовхнули» потужні протести фермерів Херсонщини, які навіть перекрили Антонівський автомобільний міст і висипали на дорогу кілька ящиків огірків.

 

Зауважимо, що «Україна молода» першою із загальноукраїнських ЗМІ повідомила про відчай сільгоспвиробників у Великих Копанях, які ще 14 квітня тонами викидали на смітник або віддавали свиням городину, яку не могли продати через карантин.