Карантин: у Мукачеві відкривають торгові центри та парки 4 травня

21:52, 01.05.2020
Карантин: у Мукачеві відкривають торгові центри та парки 4 травня

Міська влада Мукачева дозволила відкрити парки та торгові центри 4 травня. (Фото Мукачівської міськради)

Вже третє місто України вирішило пом’якшити карантин на тиждень раніше, ніж передбачив уряд Шмигаля: після Черкас і Дніпра відповідне рішення ухвалили у місті Мукачево на Закарпатті.

 

Зокрема, міська влада Мукачева дозволила відкрити парки та торгові центри вже у понеділок, 4 травня. І це незважаючи на те, що загальнодержавне послаблення карантину мало би розпочатися з 11 травня.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне рішення прийнято комісією ТЕБ і НС.

 

Торгівельні центри у місті працюватимуть за низки умов: відвідувачі мають використовувати засоби захисту – респіратори або захисні маски; персонал має бути забезпечений засобами захисту (окулярами або щитком) та рукавицями; дезінфекція всіх приміщень проводиться кожні 2 години; перебування в приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів; дотримання дистанції між відвідувачами не менше 1,5 метрів; наявність дезінфекторів на вході.

 

Також з понеділка у місті дозволяється відвідання парків та скверів "з дотримання соціальної дистанції та протиепідемічних заходів".

 

Як повідомляла «УМ», влада Черкас з 1 травня пом'якшила карантин для частини підприємців міста, хоча в Україні такі послаблення заплановані на 11 травня.

 

Після цього міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив Анатолію Бондаренку жорсткою реакцією, а президент Зеленський заявив, що це «полум’яний привіт» меру від нього.

 

Слідом за Черкасами карантин послабила влада Дніпра. Мер Філатов заявив, що малий бізнес має заробляти, а не заздрити супермаркетам і ресторану «Велюр» у Києві.