У Львові просять уряд відкрити ще й кафе і ресторани з 12 травня

21:52, 29.04.2020
У Львові просять уряд відкрити ще й кафе і ресторани з 12 травня

У Львові хочуть пити улюблену каву хоча б на терасах кафе і ресторанів.

Львівська міськрада вирішила відкрити продовольчі ринки з 1 травня, але просить Кабмін дозволити хоча б частково відкрити бари та ресторани та доступ до парків міста з 12 травня.

 

Як інформує «Україна молода» відповідне рішення прийняла комісія з надзвичайних ситуацій у середу.

 

Мер Львова Андрій Садовий заявив у вечірньому відеозверненні: «Рішення, які сьогодні прийняла комісія з надзвичайних ситуацій у Львові: 1 травня відкриваємо продуктові ринки. Також звертаємось до Кабінету міністрів України з проханням відкрити доступ до парків та скверів та дозволити роботу літніх терас для кафе та ресторанів з 12 травня».

 

Також мер Садовий просить прем’єра Шмигаля дозволити місцевим радам самим вирішувати щодо відновлення роботи перукарень, книгарень, магазинів та інших закладів.

 

Як повідомляла «УМ», Кабінет міністрів розробив план виходу з карантину, який складається з 5 етапів.

 

Утім, через протести фермерів Херсонщини уряд вирішив відкрити ринки в Україні, але остаточне рішення переклав на місцеву владу.

 

Зауважимо, що «Україна молода» першою із загальноукраїнських ЗМІ повідомила про відчай сільгоспвиробників у Великих Копанях, які ще 14 квітня тонами викидали на смітник або віддавали свиням городину, яку не могли продати.

 

Після цього ринок у Великих Копанях запрацював, а протестувати почали й інші фермери та працівники гуртових ринків не лише Херсонщини, але й сусідніх областей. Нова акція сільгоспвиробників, які перекрили Антонівський автомобільний міст під Херсоном в неділю і висипали на дорогу кілька ящиків огірків, привернула увагу вже багатьох ЗМІ країни.