Уряд дозволив відкрити продовольчі ринки

14:33, 29.04.2020
Уряд дозволив відкрити продовольчі ринки

Робота продовольчих ринків під час пандемії має регламентуватися чіткими санітарними нормами.

Кабінет міністрів України на засіданні 29 квітня підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність.

 

Підставою для відкриття продовольчих ринків під час карантину буде рішення представників Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про дотримання ринком вимог безпеки для непоширення коронавірусної хвороби COVID-19.

 

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у Telegram впродовж засідання уряду

 

"Робота продовольчих ринків під час пандемії має регламентуватися чіткими санітарними нормами. Сьогодні Уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність. Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог", - підкреслив прем"єр-міністр.

 

Читайте також: 29 квітня під Кабінетом міністрів України підприємці вимагали послаблення карантинних заходів та забезпечення рівних умов для всіх.

 

Як повідомляла УМ, 22 квітня Кабінет міністрів продовжив дію обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу до 11 травня. 

 

Зауважимо, що «Україна молода» першою із загальноукраїнських ЗМІ повідомила про відчай сільгоспвиробників у Великих Копанях, які ще 14 квітня тонами викидали на смітник або віддавали свиням городину, яку не могли продати.

 

До речі, саме 14 квітня уряд припускав можливість відкриття продовольчих ринків, але так і не скасував заборону на їхню роботу в умовах карантину.

 

Після цього ринок у Великих Копанях запрацював, а протестувати почали й інші фермери та працівники гуртових ринків не лише Херсонщини, але й сусідніх областей. Нова акція сільгоспвиробників, які перекрили Антонівський автомобільний міст під Херсоном в неділю і висипали на дорогу кілька ящиків огірків, привернула увагу вже багатьох ЗМІ країни.

 

Ці акції фермерів привернули увагу багатьох українців, які не можуть купити городину за доступними цінами, тим більше, що у суперемаркетах переважають імпортні овочі. Тож, як бачимо, влада змушена була піти на поступки.