Зеленський ініціює створення державіаперевізника

17:00, 22.04.2020
Зеленський ініціює створення державіаперевізника

Забезпечуватиме замовлення державний авіаконцерн "Антонов".

Президент України Володимир Зеленський ініціює створення державної авіакомпанії, флот якої буде сформовано з літаків виробництва державного підприємства "Антонов", сказав він у фільмі "Рік президента Зеленського".

 

Його прем’єрний показ відбудеться  о 19:00 на офіційних сторінках Офісу президента України в соціальних мережах. Крім того, фільм можна буде переглянути на низці провідних українських телеканалів", повідомляєОфіс президента.

 

"Антонов" - велике підприємство з великою кількістю робочих місць. Жодного літака не побудовано за останні роки. Я не розумію, чому на внутрішніх рейсах не літають наші літаки. Де наші АН-и (літаки виробництва держконцерну "Антонов". - Ред.)? Ми з ними домовилися, зараз ми розробляємо програму, і ми це зробимо. Ми повинні зробити державну авіакомпанію. Це моя мрія - зробити державну сучасну авіакомпанію на рівні Turkish Airlines або "сінгапурських Авіаліній". Держава готова виділити на це гроші", - сказав Зеленський.

 

Зеленський зазначив, що таким чином держава не тільки створить національну авіакомпанію, а й забезпечить замовленнями державний авіаконцерн "Антонов", створивши додаткові робочі місця.

 

"Ми побудуємо і державну авіакомпанію і зробимо замовлення нашому державному "Антонову" і залучимо багато робочих місць", - резюмував Зеленський.

 

В Офісі президента зазначили, що після завершення карантину Зеленський "неодмінно збере пресконференцію, на якій журналісти наживо, а не через монітор комп’ютера, зможуть поставити запитання щодо підсумків року президентства.