Рейдери захопили Об'єднану гірничо-хімічну компанію у Києві, відео

15:11, 17.04.2020
Рейдери захопили Об'єднану гірничо-хімічну компанію у Києві, відео

Фонд держмайна України заявляє про рейдерське захоплення держпідприємства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія.

 

Про це повідомляє УМ з посиланням на Фонд державного майна України (ФДМУ).

 

"Зараз відбувається рейдерське захоплення державного підприємства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", - йдеться у повідомленні у Facebook.

 

Заступник директора департаменту комунікацій Фонду держмайна України Микола Ганіч заявив, що наразі головний офіс державного підприємства захопили колишні менеджери цієї компанії, яких Фонд держмайна звільнив у зв'язку з інформацією про корупцію.

 

 

 

Однак це рішення Фонду державного майна оскаржили в суді, повідомляє "Громадське",

 

"Наразі, прикриваючись рішенням суду, старий менеджмент фактично захопив приміщення головного офісу Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, не допускаючи до управління новопризначених менеджерів", - повідомив Ганіч.

 

За його словами, до офісу держпідприємства прибули представники Фонду державного майна. Вони також звернулися до правоохоронних органів, аби ті надали правову оцінку діям колишнього керівництва Об’єднаної гірничо-хімічної компанії.

 

Рішення суду, яке скасовує рішення про звільнення колишнього менеджменту цього державного підприємства, Фонд державного майна планує оскаржити. Там зазначають, що це рішення суд ухвалив напередодні, 16 квітня.

 

Водночас, в НАБУ повідомляють, що гендиректор "ОГХК", його заступник та інші невстановлені особи протягом 2015-16 рр організували продаж титановмісної сировини за заниженими цінами.
 

ОГХК завдано збитків у вигляді недоотриманих доходів в розмірі $ 12 867 390.

 

Станом на 31.03.2019 року дебіторська заборгованість ОГХК становила 871 млн грн.

 

З урахуванням встановлених під час досудового розслідування причин вчинення кримінального правопорушення основними причинами, що сприяли його вчиненню є:

- збереження на керівних посадах особи, яка обґрунтовано обвинувачується в скоєнні низки корупційних злочинів не тільки на ОГХК, але і на інших стратегічних держпідприємствах;

- відсутність належного контролю з боку уповноважених службових осіб органів управління діяльності ОГХК і його посадових осіб.

 

Гендиректор ОГХК і його заступник завдали збитків підприємству в розмірі $12 млн, - НАБУ 01
Гендиректор ОГХК і його заступник завдали збитків підприємству в розмірі $12 млн, - НАБУ 02
Гендиректор ОГХК і його заступник завдали збитків підприємству в розмірі $12 млн, - НАБУ 03

 

Співробітники Національної поліції встановлюють обставини конфлікту в головному офісі державного підприємства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК).
 

Поліція виїхала на виклик до головного офісу підприємства ОГХК на вулиці Грінченка у Києві.

 

"Жодного рейдерського захоплення немає. Там просто виник конфлікт між колишнім керівником компанії та нинішнім. На місце виїхала слідчо-оперативна група Нацполіції Солом'янського району. Вони розбираються в ситуації", - заявили в Нацполіції.

 

Представники поліції встановлюють обставини виникнення конфлікту. "За необхідності буде прийнято заяву, будуть запрошені в управління для надання пояснень, щоб встановити всі обставини і причини конфлікту", - додали в пресслужбі, повідомляє  РБК-Україна..

 

За словами пресофіцера поліції Солом'янського району, ситуація точно не буде кваліфікована як рейдерське захоплення державного підприємства.

 

Нагадаємо, Об’єднана гірничо-хімічна компанія" – один із найбільших у світі видобувачів рутилового та цирконієвого концентратів. ОГХК створили через націоналізацію і об’єднання Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

 

Об’єднана гірничо-хімічна компанія" – один із найбільших у світі видобувачів рутилового та цирконієвого концентратів.

 

ОГХК створили через націоналізацію і об’єднання Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3189774