В Великих Копанях тонни городини викинули через закриття ринків, фото, відео

19:23, 14.04.2020
В Великих Копанях тонни городини викинули через закриття ринків, фото, відео

Під селом Великі Копані Херсонської області утворилася стихійне звалище

В Україні  з 14 квітня знову закрили всі ринки в Україні. У зв"язку із цим у селі Великі Копані в Олешківському районі Херсонської області виник колапс зі збутом великої кількості городини. При цьому в Херсоні ситуація залишається стабільною.

 

У Херсоні всі ринки не працюють. Ситуація з продуктами цілком контрольована, їх можна придбати у супермаркетах. Обурені хіба що продавці, які залишилися без роботи. 
 

Однак, дуже непроста ситуація склалася у селі Великі Копані, де розташований один із найбільших гуртових ринків в Україні, який продає городину. Ринок закрили більш ніж тиждень тому через те, що він не відповідає санітарним нормам. Повідомили: коли 19 недоліків усунуть – ринок запрацює. Однак тепер заборона на ринки діє по всій Україні, і продавці з села не знають, що їм робити далі. 

 

Згідно з рішенням Херсонської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій найбільший на півдні України оптовий ринок с / г продукції "несподіванки", що в селі Великі Копані Олешківського району, призупинив свою роботу.

 

Як наслідок, сотні вантажівок не змогли потрапити на торгові місця, тому люди вирішили реалізовувати ранні овочі, зелень і полуницю уздовж траси поблизу с закритим ринком. Колони продавців простяглися вже на кілька кілометрів.

 

 

Однак торгівля таким чином не вирішує проблем с / г виробників. Продукція швидко псується. Те, що не встигли вчасно продати, викидають на смітник.

 

Відтак, під селом Великі Копані Херсонської області утворилася стихійне звалище з нереалізованою сільгосппродукції: білокачанної капусти і "пекінкі", повідомляє khersonline.

 

Селянам не запропонували жодні ринки збуту – наприклад, супермаркети з попередньою перевіркою продукції в лабораторії. Людям немає за що жити і немає куди збувати городину, яка вирощується у масштабах величезних теплиць. Деяким просто доводиться викидати продукцію, адже та просто гниє у великих кількостях. Частина людей вийшли на узбіччя та продають на трасі, поліція намагається їх штрафувати. Біля ринку стоїть багато фур із Західної України, які привезли ще тиждень тому яблука, щоб їх тут реалізувати, закупити городину та везти її в інші регіони.

 

Невідомо, як буде вирішуватися ситуація далі. Влада Херсона протягом 14 квітня засідає, однак конкретного рішення ще немає. Наразі відомо, що в районі, де розташоване село Великі Копані, виявлено 8 випадків COVID-19.

 

Продовження скандальної ситуації у Великих Копанях читайте тут.

 

Як повідомляла УМ, МОЗ знову, з 14 квітня,  закрило продовольчі ринки по всій країні. Відповідний документ з'явився на сайті відомства. Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко пояснив, що деякі власники торгових точок порушували правила безпеки під час карантину та зловживали можливістю працювати.

 

Київська влада одразу ж після видачі постанови МОЗ заявила, що не відкриватиме ринків