Сергій Калашник призначений новим управителем Чорнобильської зони

13:28, 14.04.2020
Сергій Калашник призначений новим управителем Чорнобильської зони

Кандидатура Калашника входила до п'ятірки лідерів за результатами другого конкурсу на зайняття посади голови Держагентства.

Кабінет міністрів призначив на 5 років Сергія Калашника головою держагентства з управління зоною відчуження.

 

Відповідним є розпорядження є Кабміну від 13 квітня № 410-р.

 

"Призначити Калашника Сергія Васильовича головою Державного агентства України з управління зоною відчуження з дати початку фактичного виконання ним посадових обов’язків строком на п’ять років з оплатою праці відповідно до законодавства, встановивши випробування строком на три місяці",- йдеться в документі.

 

Слід зазначити, що Калашник з березня 2019 року виконував обов'язки генерального директора Чорнобильської АЕС. Раніше працював заступником керівника проєкту з будівництва нового безпечного конфайнменту в спільному підприємстві НОВАРКА (компанії VINCI CGP/ BOUYGUES).

 

Його кандидатура входила до п'ятірки лідерів за результатами другого конкурсу на зайняття посади голови Держагентства.

 

Окрім нього, уряду також рекомендували Євгена Гетьмана, Максима Шевчука, Олексія Сніховського і Катерину Павлову, яка наразі виконує обов'язки тимчасового керівника зони відчуження.

 

Колишній голова ДАЗВ Віталій Петрук був звільнений у жовтні 2019 року

 

Як повідомляла УМ, центр ядерної безпеки повідомляв, що 14 квітня вітер змінить напрямок і забруднене пожежами в Чорнобильській зоні повітря потрапить до Києва.

 

Через підпал трави пожежа у Чорнобильській зоні триває вже 10 днів. Рятувальники зазначають, що на цій території наразі триває гасіння осередків тління лісової пожежі.