Рестарт економіки: Шмигаль зібрав науковців зі світовими іменами

17:29, 11.04.2020
Рестарт економіки: Шмигаль зібрав науковців зі світовими іменами

Денис Шмигаль провів перше завдання Ради з питань економічного розвитку. (Фото Кабміну)

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та інші міністри разом із відомими фахівцями-економістами та науковцями почали напрацьовувати комплекс заходів для подолання наслідків поширення COVID-19 і рестарту економіки в Україні.

 

Зокрема, уряд створив Раду з питань економічного розвитку, куди, за словами пана Шмигаля, «увійшли економісти зі світовими іменами». Наразі Рада розробляє стратегію виходу з карантину, яку буде презентовано наступного тижня.

 

Про це повідомляє «Україна молода» в суботу.

 

Перше завдання Ради з питань економічного розвитку є напрацювання комплексу заходів для подолання наслідків поширення COVID-19 у державі. У п’ятницю, 10 квітня Рада провела перше установче засідання, темою якого була стратегія та ідеї виходу країни з карантину, повідомив Денис Шмигаль у соцмережах.

 

Він визнає, що поки є лише напрацювання й бачення цього плану, проте він щодня оновлюєється, залежно від поведінки шкали захворюваності. Над планом працюють провідні науковці та економісти.

 

Прем’єр представив персональний склад Ради:

 

Ігор Петрашко — міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства

Ярослав Жаліло — заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень

Елла Лібанова — директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України

Андерс Аслунд — старший науковий співробітник Атлантичної ради США

Олег Устенко — радник президента України

Ерік Найман — керуючий партнер Capital Times

Віллем Буітер — професор Колумбійського університету

Євген Пенцак — викладач економіки та фінансів Києво-Могилянської бізнес-школи

 

«Ми працюватимемо не лише над першочерговими антикризовими кроками, але й над довгостроковою стратегією розвитку України», - наголошує пан Шмигаль.

 

Як повідомляла «УМ», 10 квітня прем’єр Шмигаль сказав, що уряд разом з аналітиками працює над стратегію виходу України з карантину і намагається утримати баланс між карантинними заходами та збереженням економіки. Адже Україна не може  два-три місяці "сидіти на дивані".

 

Один з членів Ради Шмигаля – Елла Лібанова переконана, що малий бізнес «ляже» першим, а мешканці мегаполісів опиняться у найскладнішому становищі внаслідок тривалого карантину в Україні.