Київ не відкриватиме продуктові ринки

15:50, 01.04.2020
Київ не відкриватиме продуктові ринки

На час карантину в Києві не будуть відкриватися продуктові ринки.

 

Про це на брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко.

 

За його словами, в столиці немає проблем з нестачею продуктів в магазинах і супермаркетах.

 

"Тим, хто буде обговорювати тему відкриття ринків, зазначу - Київ не буде відкривати ринки. Це станеться тільки в умовах поліпшення ситуації в столиці. Працюють продуктові магазини і супермаркети, нестачі продуктів немає", - заявив Кличко.

 

Він також підкреслив, що епідемія коронавірусу в китайському місті Ухань почалася саме з одного з місцевих ринків.

 

В Київській області можливо внесуть корективи щодо рішення про закриття ринків після висновків Держпродспоживслужби.

 

“Наразі ми провели нараду з керівництвом Держпродспоживслужби Київської області, ще раз домовилися повернутися до цього питання. Потрібно провести відповідний аналіз щодо можливості ринків забезпечити дотримання відповідних умов, якими силами та засобами можливо буде забезпечити контроль за дотримання умов. Відповідно Держспоживслужба надасть нам свої висновки... Можливо по рішенню щодо закриття ринків будуть внесені корективи”, —   заявив тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін під час брифінгу.

 

Також він наголосив, що на сьогодні всі ринки в Київській області закриті.

 

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я України дозволило роботу продуктових ринків за умови дотримання карантинних заходів. Зокрема, це повинен бути офіційний ринок, який може забезпечити щільність не більше однієї людини на 20 квадратних метрів. При цьому персонал ринків і покупці повинні носити засоби індивідуального захисту. 

 

Як повідомляла УМ, 12 березня на всій території України для протидії коронавірусу офіційно запровадили карантин.

 

Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. 

 

Україна закриває кордони через небезпеку поширення коронавірусу
 

Припиняється робота метро і скасовується сполучення між областями. Метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також  тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста. За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 

 

Також стало відомо, що українцям з коронавірусом дозволили виходити в аптеки і магазини.