Відпустка за власний рахунок: українці просять виплатити зарплату

13:47, 22.03.2020
Відпустка за власний рахунок: українці просять виплатити зарплату

Відповідна петиція набрала 252 голоси з 25 000 необхідних. Збір підписів триватиме ще 91 день.

Президента України Володимира Зеленського просять виплатити заробітну плату українцям, які пішли у відпустку за власний рахунок через карантинні заходи у зв’язку з коронавірусом.

 

Відповідна петиція №22/089734-еп з'явилася на сайті Глави держави.

 

"Більшість українців, які пішли у відпуску, через ведення карантину сидять вдома за власний рахунок! Чи буде держава компенсувати завдані збитки? Всі ми розуміємо, чому так сталося, але людям потрібно жити. Роботодавці тотально відправляють всіх у відпуску, планову або за власний рахунок", - йдеться у тексті петиції.

 

Так, відповідна петиція набрала 252 голоси з 25 000 необхідних. Збір підписів триватиме ще 91 день.


Окрім того, Зеленського просять законодавчо гарантувати виплати по тимчасовому безробіттю найманим працівникам, що вимушено знаходяться на карантині. Відповідна петиція №22/089726-еп набрала 241 голос з 25 тис. необхідних.

 

Також Президента просять надавати додаткову державну грошову виплату в розмірі двух мінімальных зарплат кожний місяць громадянам України, яким доводиться працювати в стані епидемії в країні. Відповідна петиція №22/089650-еп набрала 47 голосів із 25 тис. необхідних.

 

Як повідомляла УМ, Кабінет міністрів буде готовий виплатити додаткову тисячу гривень окремим категоріям пенсіонерів з 1 квітня цього року.

 

16 березня у відеозверненні Зеленський анонсував доплату в тисячу гривень пенсіонерам, чия пенсія є нижчою за 5 тисяч.

 

В Україні до 3 квітня запроваджено карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19. У рамках заходів, зокрема, закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, АЗС і банків. Також зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне й авіасполучення.