Топ-менеджер Нафтогазу самоізолювався і чекає результати тесту на коронавірус

16:46, 20.03.2020
Топ-менеджер Нафтогазу самоізолювався і чекає результати тесту на коронавірус

Директор дивізіону Інтегрований газовий бізнес Андрій Фаворов знаходиться на домашньому карантині та очікує результатів тесту на коронавірус.

 

Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

 

“Директор дивізіону Інтегрований газовий бізнес Андрій Фаворов знаходиться на домашньому карантині з п’ятниці, 13 березня. Саме в цей день у нього підвищилася температура і з‘явився кашель. Андрій здав аналіз і очікує отримати результат на початку наступного тижня. Фінального результату, який підтверджував чи спростовував би наявність антитіл до коронавірусу, наразі не має”, — повідомили в компанії.

 

У Нафтогазі також пообіцяли повідомити про результат, коли він буде готовий.

 

“Зараз Андрій почувається добре, має нормальну температуру, кашель відсутній. Виконуючи рекомендацій ВООЗ та МОЗ України, він залишатиметься на самоізоляції до 27 березня”, — підкреслили в пресслужбі.

 

Зазначається також, що минулого тижня Нафтогаз перевів максимальну кількість співробітників на віддалену роботу. Компанія моніторить стан співробітників, які були за кордоном незадовго до початку карантину.

 

Співробітникам з симптомами ГРВІ вхід до приміщень Нафтогазу заборонений.

 

Сам Андрій Фаворов повідомив на своїй сторінці в Facebook: "Приблизно тиждень тому у мене був кашель, температура 37,5. Я відповідно до рекомендацій і внутрішнього протоколу "Нафтогазу" самоізолювався, сиджу вдома ... відчуваю себе прекрасно, тільки нудно". 

 
 

"Планую ще тиждень так просидіти, до того як всі питання будуть зняті ", - повідомляє Фаворов.

 

Лікар-епідеміолог і батько Андрія Фаворова - Михайло Фаворов в ефірі Ехо Москви повідомив, що його син разом зі своєю дружиною все-таки захворів коронавірусом, але вже відчуває себе краще.

 

 

"Мій син знаходився тут, поки я був в Туреччині, він перебував тут у нас вдома в Атланті. А потім полетів на роботу в Україну. Він працює в Україні. І ми не можемо сказати, в якому точно з літаків, в якому аеропорту і де відбулося зараження, але якщо він прилетів в середу до Києва, то в суботу він відчув нездужання, відчув, що у нього піднялася температура, поміряв і близько 38-ми , і почався ось цей характерний сухий кашель", - повідомляє Фаворов-старший.

 

За словами батька, Андрій Фаворов здав аналізи в понеділок, 16 березня, і отримав позитивний результат. На наступний день захворіла його дружина.

 

Також Фаворов-старший заявив, що хвороба вже відійшла.

 

"Можна вважати, що сьогодні вони перший день без температури і поступово одужують", - резюмує він.

 
Як повідомляла УМ, народний депутат Верховної Ради України Сергій Шахов отримав позитивний результат тесту на коронавірус.