Нефьодов визнав контрабанду масок найпопулярнішою

16:38, 16.03.2020
Нефьодов визнав контрабанду масок найпопулярнішою

Прикордонники постійно затримують вантажі з контрабандними масками.

Найбільш популярним для контрабанди товаром стали медичні маски, обійшовши навіть контрабанду цигарок в Україні за минулі вихідні.

 

Про це сказав голова Державної митної служби Максим Нефьодов під час брифінгу щодо заходів протидії поширенню коронавірусної інфекції в понеділок.

 

"У нас за ці вихідні маски стали найбільш популярним товаром для контрабанди з України, вже більше, ніж цигарки. Тільки за вихідні зупинено експорт 130 тис. штук масок різних типів. Хотів би звернутись до бізнесу (із закликом - ред.) проявляти соціальну відповідальність та не наражати себе на небезпеку і кримінальні справи", - сказав Нефьодов.

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України заборонив експорт медичних масок та інших засобів захисту через зростання попиту на них серед українців, який пов'язаний із коронавірусом.

 

Заборона набрала чинності з 12 березня і буде діяти щонайменше до 1 червня, але якщо в країні внутрішня потреба буде заповнена швидше, то це обмеження на експорт скасують.

 

Як повідомляла «УМ», прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що десять мільйонів масок передадуть у заклади охорони здоров'я по всій країні в понеділок.

 

Минулої суботи прикордонники Луцького загону завадили спробі вивезти 50 тисяч респіраторних масок за підробними документами з України до Швейцарії.