Уряд Шмигаля розгляне обмеження роботи транспорту

20:47, 15.03.2020
Уряд Шмигаля розгляне обмеження роботи транспорту

Як саме уряд планує обмежити роботу громадського транспорту наразі невідомо.

Кабінет міністрів розгляне рекомендації МОЗ щодо внесення змін до графіка роботи  громадського транспорту в Україні. Дані зміни можуть передбачити  навіть припинення залізничного сполучення між містами.

 

Про це повідомили головний санлікар Віктор Ляшко і міністр інфраструктури Владислав Криклій, відповідаючи на питання журналістів на брифінгу в неділю.

 

На питання, чи будуть закривати метро та залізничне сполучення між містами, Віктор Ляшко відповів: "Так, ми будемо рекомендувати зміну графіка громадського транспорту, щоб мінімізувати скупчення людей в одному місці".

 

Водночас на уточнююче питання, чи буде припинено сполучення між містами, Владислав Криклій сказав: «Ще такого рішення не прийнято. МОЗ буде рекомендувати, окремо на засіданні уряду буде розглядатися і прийматися рішення щодо будь-якого громадського транспорту».

 

За словами Ляшка, МОЗ рекомендуватиме внести більш жорсткі зміни до постанови Кабміну про карантин. Він також не виключив, що карантин буде продовжено, в залежності від епідемічної ситуації в Україні.

 

"Ми будемо ініціювати закриття ТРЦ, кінотеатрів, музеїв та інших закладів, де відбувається масове скупчення людей. Ми будемо ініціювати закриття закладів громадського харчування. Найближчим часом ми це розглянемо і подамо", - сказав головний санітарний лікар.

 

Як повідомляла «УМ», міністр охорони здоров'я Ілля Ємець пропонує жорсткі заходи боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19 і пропонує закрити ТРЦ, лишивши працювати лише аптеки та продуктові магазини, обмежити пересування всередині країни та заборонити збори людей у групах більше 10 осіб.