Компанія з Канади запускає в Кривому Розі інвестиційний проект вартістю $1,2 млрд

13:08, 08.07.2019
Компанія з Канади запускає в Кривому Розі інвестиційний проект вартістю $1,2 млрд

(ілюстративне фото)

Найбільший канадський інвестиційний проект по створенню нового залізорудного виробництва в Кривому Розі, який реалізує канадська компанія Black Iron, виходить на фінальну стадію узгодження.
 
Про це повідомляє прес-служба Black Iron.
 
У проект вже вкладено понад 70 мільйонів доларів, всього ж очікується, що створення Шимановського ГЗК залучить в Україну не менше 1,2 мільярда доларів інвестицій.
 
При цьому ще близько 2,2 мільярда доларів протягом наступних 20 років роботи компанії отримають у вигляді податкових надходжень державного та місцевих бюджетів.
 
Проект дозволить створити у регіоні 700 робочих місць безпосередньо на підприємстві і ще 2000 робочих місць опосередковано.
 
Як повідомляє компанія, там важають позитивним сигналом плани президента Зеленського особисто допомагати реалізації проекту Black Iron у Кривому Розі і заявляють про готовність докласти максимум зусиль для прискорення початку реалізації проекту.
 
Зокрема, генеральний директор Black Iron, Метт Сімпсон, який був присутній на виступі Зеленського в Торонто, заявив:
 
"Нам було дуже приємно почути про готовність президента всіляко сприяти реалізації проекту Black Iron на всіх його стадіях, в тому числі у вирішенні ключового на сьогодні питання - виділення землі, необхідної для будівництва".
 
Він також додав, що розраховує на тісну співпрацю з новим урядом України, щоб впровадити проект Black Iron у життя.
 
Black Iron Inc. є публічною канадською залізорудною компанією, акції якої котируються на фондовій біржі Торонто. З 2010 року Black Iron працює в Україні через ТОВ "Шимановське Стіл" і інвестує в створення гірничо-збагачувального комплексу потужністю до 8 мільйонів тонн залізорудного концентрату.
 
Як відомо, напередодні в ході засідання "Economic club of Canada" в Торонто Володимир Зеленський зазначив, що особисто буде допомагати реалізації проекту Black Iron у Кривому Розі. Після зустрічі з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо Зеленський також зазначав, що вітає інвестиції Black Iron та інших канадських компаній в Україні.